Η Apple αντεπιτέθηκε στη μάχη που εκτυλίσσεται για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας με την Ericsson και πιέζει την Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ (ITC) να απαγορεύσει τις εισαγωγές που αφορούν στον εξοπλισμό υποδομής της κινητής τηλεφωνίας της.
 

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι οι κεραίες για το mmWave της Ericsson και οι μονάδες για τις βασικές ζώνες παραβιάζουν τις πατέντες της, αλλά σημείωσε ότι δεν θα επηρεαστεί, εάν η Επιτροπή υποστηρίξει το αίτημά της Apple.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ericsson πριν μερικές ημέρες κίνησε επίσημες διαδικασίες για νέα νομικά μέτρα που κάλυπταν συνολικά 12 διπλώματα ευρεσιτεχνίας επάνω στην τεχνολογία 5G. Παράλληλα, ζήτησαν επίσης απαγόρευση από την επιτροπή για τις εισαγωγές iPhone.

Η Apple ισχυρίζεται ότι η εξαίρεση των σταθμών της Ericsson από τις ΗΠΑ δεν θα είχε «σημαντική αρνητική επίδραση» στις συνθήκες ανταγωνισμού της χώρας, σημειώνοντας ότι ο εξοπλισμός mmWave διατίθεται επίσης από τη Nokia και τη Samsung.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αμερικανική εταιρεία προσφέρθηκε να εγκαταλείψει τις ενέργειές της, εάν η Ericsson έκανε το ίδιο.

Η επενδυτική τράπεζα Raymond James and Associates εκτίμησε τις πληρωμές διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της Apple στην Ericsson σε περίπου 200 έως 300 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης