Η εικονική πραγματικότητα αποτελεί τάση αυτή την περίοδο στον χώρο του gaming. Μέσα σε όλα, η Jordan Belamire -gamer από τις ΗΠΑ- κατηγορεί άλλον παίκτη ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά σε παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας στην πόλη Redwood της Καλιφόρνια.

Συγκεκριμένα, η Belamire κατήγγειλε στο Medium πως ενώ έπαιζε το παιχνίδι τοξοβολίας QuiVR σε HTC Vive συσκευή κάποιος άλλος παίκτης την ψηλάφιζε συστηματικά, κοινώς την “χούφτωνε”. Το γεγονός αναφέρει ότι συνέβη από την στιγμή που άρχισε να παίζει το Multiplayer Mode του QuiVR και ο “δράστης” με το username BigBro442 αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για γυναίκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με ποιο τρόπο δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση; Στο QuiVR όλοι οι χαρακτήρες αποτελούνται από το τόξο, ένα άδειο κράνος και δύο χέρια χωρίς το υπόλοιπο σώμα. Το ένα χέρι μάλιστα είναι ελεύθερο. Με αυτό το ελεύθερο χέρι, λοιπόν, η Αμερικανίδα αναφέρει πως ο BigBro442 ήρθε προς το μέρος της και άρχισε να κάνει κινήσεις χαδιών και τσιμπιμάτων προς τα ύψη που θεωρητικά βρίσκεται το στήθος και ο καβάλος της. Η παίκτρια αναφέρει πως του είπε να σταματήσει και προσπάθησε να τρέξει για να αποφύγει τον “δράστη”. Εκείνος όμως την ακολουθούσε και συνέχιζε να την ενοχλεί με τον ίδιο τρόπο.

Σχολιάζοντας το συμβάν η Belamire -μεταξύ άλλων- είπε: “H εικονική ψηλάφηση δείχνει τόσο αληθινή. Φυσικά, δε δέχεσαι αγγίγματα στην πραγματικότητα αλλά εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα τρομακτικό. Το χειρότερο είναι πως ένιωσα πραγματικά να παρενοχλούμαι. Μπορεί να ακούγεται γελοίο σε οποιονδήποτε δεν έχει βιώσει την εμπειρία της εικονικής πραγματικότητας, αλλά όσοι έχετε ίσως αρχίσετε να καταλαβαίνετε. Το συμβάν έγινε πριν μία εβδομάδα και ακόμη το σκέφτομαι”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ορισμός της σεξουαλικής παρενόχλησης στην εικονική πραγματικότητα είναι σίγουρα ένα ζήτημα που θα χρειαστεί να εξεταστεί περαιτέρω στο μέλλον.

Πηγή: VG24.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης