Μια πτήση της Southwest Airlines από το Louisville προς τη Βαλτιμόρη εκκενώθηκε χθες το πρωί εξαιτίας ενός Samsung Galaxy Note 7, που άρχισε να βγάζει καπνούς. Όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα είναι ασφαλείς και δε δηλώθηκαν τραυματισμοί, ανέφερε εκπρόσωπος της Southwest στο The Verge.

Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι η συσκευή υποτίθεται ότι ήταν ασφαλής από νέα παρτίδα της Samsung, καθώς προερχόταν από αντικατάσταση ελαττωματικής. Το The Verge ήρθε σε επαφή με τον ιδιοκτήτη του Note 7 και επιβεβαίωσε ότι είχε παραλάβει τη νέα συσκευή από κατάστημα AT&T στις 21 Σεπτεμβρίου. Η φωτογραφία από το κουτί της συσκευής δείχνει το μαύρο τετράγωνο, που δηλώνει συσκευή αντικατάστασης και ο Green ανέφερε ότι είχε πράσινο εικονίδιο για την μπαταρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Green ανέφερε ότι είχε απενεργοποιήσει το κινητό, όπως είχε ζητηθεί από το πλήρωμα και το είχε βάλει στην τσέπη του, όταν ξεκίνησε να βγάζει καπνούς. Το πέταξε στο πάτωμα, καθώς η συσκευή έβγαζε πυκνούς γκρι-πράσινους καπνούς. Ένας συνάδελφος του Green επέστρεψε στο αεροπλάνο για προσωπικά αντικείμενα και είδε ότι η συσκευή είχε κάψει το χαλί και το πάτωμα του αεροσκάφους.

Ο Green ανέφερε ότι η μπαταρία ήταν περίπου στο 80% όταν συνέβη το περιστατικό και είχε χρησιμοποιήσει μόνο έναν ασύρματο φορτιστή από τότε που πήρε τη συσκευή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χρησιμοποιώντας τον IMEI κωδικό της συσκευής στη σελίδα της Samsung για την αντικατάσταση των Note 7, εμφανίζεται μήνυμα ότι η συσκευή δεν έχει πρόβλημα.

Η Samsung εξέδωσε ανακοίνωση χθες για το περιστατικό:

«Μέχρι να ανακτήσουμε τη συσκευή, δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το περιστατικό έχει σχέση με το Note 7. Εργαζόμαστε με τις Αρχές και την Southwest για να λάβουμε τη συσκευή και να επιβεβαιώσουμε την αιτία. Όταν εξετάσουμε τη συσκευή θα μπορούμε να μοιραστούμε περισσότερες πληροφορίες».

Η συσκευή χθες ήταν στα χέρια της εμπρηστικής ομάδας του πυροσβεστικού τμήματος του Louisville, ενώ η Επιτροπή Προστασίας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ έχει ξεκινήσει έρευνα για το συγκεκριμένο θέμα. Ο Green έχει λάβει ως δεύτερη συσκευή αντικατάστασης ένα iPhone 7.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης