Οι δαπάνες για τις εφαρμογές υγείας και fitness σημείωσαν ρεκόρ στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του 2020, κάτι στο οποίο συνέβαλε και η πανδημία (COVID-19), σύμφωνα με στοιχεία της Sensor Tower.

Οι δαπάνες για τις εφαρμογές αυτές αυξήθηκαν κατά 70,2% και έφτασαν κατά εκτίμηση τα 544,2 εκατομμύρια δολάρια. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι δαπάνες αυξήθηκαν κατά 50%, σε 1,8 δισ. δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Sensor Tower σημείωσε ότι η Ευρώπη έγινε «επίκεντρο» για την πανδημία, με τους καταναλωτές να στρέφονται στα κινητά τους «περισσότερο από ποτέ για ψυχαγωγία και άλλες ανάγκες». Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα δείχνουν «πόσο σοβαρά παίρνουν οι χρήστες την ψυχική και σωματική τους υγεία», σύμφωνα με την εταιρεία.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν στην κορυφή του πίνακα με συναλλαγές που φτάνουν τα 160,6 εκατομμύρια δολάρια, ακολουθούμενο από τη Γερμανία (89,3 εκατομμύρια δολάρια) και τη Γαλλία (56,4 εκατομμύρια).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το App Store της Apple είχε τα μεγαλύτερα έσοδα από fitness apps και apps υγείας, που έφτασαν τα 392,8 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το Google Play είχε τα υπόλοιπα 151,4 εκατομμύρια δολάρια.

Η εφαρμογή fitness, Strava, και οι υπηρεσίες διαλογισμού, Calm και Headspace, ήταν οι «κορυφαίες εφαρμογές» στην κατηγορία.
 

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης