H Google, κατά καιρούς έχει εφαρμόσει πολλές μεθόδους για να διακρίνονται τα bots από τους ανθρώπους. Όλοι έχετε δει τη φράση «δεν είμαι ρομπότ», όπου θα πρέπει να περάσετε από κάποιο τεστ για να πείσετε το σύστημα να σας επιτρέψει την πρόσβαση. Πλέον, με το reCAPTCHA δε χρειάζεται να προσπαθείτε να διακρίνετε θολές ταμπέλες και περίεργες εικόνες ή να τικάρετε κουτάκια, καθώς η Google κάνει το σύστημα αόρατο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό μηχανικής εκμάθησης και ανάλυση υψηλών ρίσκων, η Google ενημέρωσε το σύστημα να εντοπίζει τις συνήθειες των χρηστών, χωρίς κάποιο αποκλειστικό εργαλείο. Όταν εισέρχεστε σε κάποια σελίδα, θα εξαφανίζονται τα ελεγκτικά εργαλεία και θα φαίνεται μόνο το σχετικό περιεχόμενο. Παρόλα αυτά, σε κάποιες περιπτώσεις, ίσως χρειαστεί να λύσετε κάποιο απλό παζλ.

Ενώ το νέο σύστημα είναι αόρατο, θα λαμβάνει και πάλι υπόψη του μεταβλητές όπως η διεύθυνση IP σας και οι κινήσεις του ποντικιού σας. Η Google αναφέρει ότι η τεχνολογία θα ελέγχει και τη γενικότερη συμπεριφορά του χρήστη για να εξακριβώσει ότι είναι άνθρωπος. Χάρη στο νέο σύστημα της Google, η πρόσβασή σας πλέον θα είναι πολύ πιο εύκολη και γρήγορη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης