Σε μια κίνηση που μάλλον δεν περίμενε κανείς, ο Kwon Oh-hyun, CEO της Samsung Electronics, αντιπρόεδρος και επικεφαλής της Samsung Display, ανακοίνωσε πως παραιτείται από τις θέσεις του αλλά και το διοικητικό συμβούλιο της Samsung. Η παραίτηση θα έχει ισχύ από τον Μάρτιο του 2018.

Ο Kwon Oh-hyun, ήταν γνωστός και ως “Mr. Chip” μιας και ήταν αυτός που κατάφερε να μετατρέψει τη Samsung σε παγκόσμιο ηγέτη στα memory chips. Ο 64χρονος Kwon εργάστηκε σχεδόν για 30 χρόνια στη Samsung.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιατί όμως αποφάσισε να γνωστοποιήσει τώρα την παραίτησή του, ειδικά την ώρα που η Samsung ανακοίνωσε σήμερα ότι αναμένει τα κέρδη της για το τρίτο τρίμηνο, να σπάσουν κάθε ρεκόρ; Αναλυτές βρίσκουν περίεργη την κίνηση του Kwon και τονίζουν ότι και για το τέταρτο τρίμηνο η Samsung αναμένει ακόμη μεγαλύτερα έσοδα, και αυτό χάρη στα τμήματα που ηγείται ο ίδιος.

Στην επιστολή που έστειλε προς τους υπαλλήλους του ο Kwon γράφει: “Είναι κάτι που σκεφτόμουν πολύ και για αρκετό καιρό. Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση, αλλά αισθάνομαι ότι δεν μπορώ πλέον να το αναβάλλω. Καθώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια άνευ προηγουμένου κρίση στο εσωτερικό, πιστεύω ότι έχει έρθει η στιγμή η εταιρεία να κάνει μια νέα αρχή, με ένα νέο πνεύμα και νέα ηγεσία για να ανταποκριθεί καλύτερα στις προκλήσεις που προκύπτουν από την ταχέως μεταβαλλόμενη βιομηχανία πληροφορικής”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στην “άνευ προηγουμένου κρίση”, ο Kwon προφανώς εννοεί την προφυλάκιση του Lee Jae-yong, του de facto ηγέτη της Samsung, με την κατηγορία της δωροδοκίας. Φαίνεται πως η προφυλάκιση του Lee αρχίζει να έχει σημαντικές συνέπειες στο εσωτερικό της Samsung.

Ο Kwon βρισκόταν στη θέση του Samsung Electronics CEO από το 2012. Ο τεχνολογικός γίγαντας δεν έχει ανακοινώσει ακόμη ποιος θα πάρει τη θέση του, ενώ να σημειωθεί πως εκτός από τον Kwon, η Samsung έχει δυο ακόμη co-CEOs.

Πηγή: Techblog.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης