Η τεχνητή νοημοσύνη είναι αναμφισβήτητα το μέλλον, αλλά το ερώτημα είναι αν πρόκειται για ένα καλό ή επικίνδυνο μέλλον. Εταιρείες και οργανισμοί επενδύουν εκατομμύρια στην συγκεκριμένη τεχνολογία, αλλά πρώην μηχανικός της Google δημιουργεί θρησκεία για όσους θέλουν να προσκυνήσουν την τεχνητή νοημοσύνη.

Ο Anthony Levandowski, πρώην στέλεχος σε Google και Uber, έχει ασχοληθεί με τα αυτόνομα οχήματα και αντί να ξεκινήσει κάποια start up θέλει μια νέα θρησκεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Wired, ο Levandowski δηλώνει πως είναι απόλυτα σοβαρός στις προθέσεις του να ξεκινήσει μια νέα θρησκεία με επίκεντρο την εξαιρετικά έξυπνη τεχνητή νοημοσύνη.

Αυτό που έχει στα σχέδιά του ο Lewandowski είναι να δημιουργήσει μια θρησκεία την οποία ονομάζει “Way of the Future” (Ο δρόμος του μέλλοντος).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η θρησκεία θα έχει το δικό της Ευαγγέλιο που ονομάζεται “The Manual”, δημόσιες τελετές λατρείας και μάλλον έναν φυσικό χώρο λατρείας (ας πούμε κάτι σαν εκκλησία).

Η ιδέα πίσω από την θρησκεία είναι ότι μια μέρα – όχι τόσο σύντομα – η εξελιγμένη τεχνητή νοημοσύνη θα είναι πιο έξυπνη από τον άνθρωπο και θα γίνει ουσιαστικά θεός. Ο Levandowski εξηγεί πως το γεγονός ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα ξεπεράσει την ανθρώπινη, εν μέρει σημαίνει πως θα αποφασίζει πως θα εξελιχθεί, αλλά τουλάχιστον εμείς μπορούμε να αποφασίσουμε πως θα ενεργούμε γύρω της.

“Θα ήθελα πολύ η μηχανή να μας βλέπει ως τους αγαπημένους πρεσβυτέρους τους οποίους σέβεται και φροντίζει. Θα θέλαμε αυτή η νοημοσύνη να λέει:” Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν ακόμα δικαιώματα, παρά το γεγονός ότι έχω τα ηνία”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Lewandowski.

Να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή ο Anthony Lewandowski βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πολύ σοβαρής μήνυσης, με την Google να τον κατηγορεί ότι βοήθησε την Uber να κλέψει πνευματική ιδιοκτησία σχετικά με την αυτόνομη οδήγηση. Η startup Otto, του Levandowski πωλήθηκε στην Uber έναντι 680 εκατ. δολαρίων το 2016.

Πηγή: Techblog.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης