Πτώσεις σε γκρεμούς, ηλεκτροπληξία και πνιγμοί είναι μόνο μερικές από τις περιπτώσεις θανατηφόρων ατυχημάτων σε όλο τον κόσμο, που έχουν προκληθεί από αμέλεια των θυμάτων, την ώρα που προσπαθούσαν να βγάλουν… selfies.

Η φωτογραφία με την μπροστινή κάμερα του κινητού μπορεί να προκαλέσει την απροσεξία του χρήστη και αυτές οι περιπτώσεις φαίνεται να φτάνουν πλέον μεγέθη επιδημίας, με τους ψυχολόγους να εξηγούν ότι σήμερα οι άνθρωποι ζουν τόσο στον πραγματικό κόσμο, όσο και στον εικονικό μέσα στις συσκευές τους και πολλές φορές δυσκολεύονται να διακρίνουν τους δύο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλοί χρήστες για να κερδίσουν τα 15 λεπτά δημοσιότητας μπορεί να κάνουν επικίνδυνα ακροβατικά μόνο και μόνο για να τραβήξουν μια φωτογραφία, την οποία έπειτα θα αναρτήσουν στα κοινωνικά δίκτυα.

Αυτή η “μόδα” φαίνεται να ξεκίνησε από κάποια παιδιά στη Ρωσία που σκαρφάλωναν πάνω σε κελιά, πύργους, γέφυρες και άλλες πολύ ψηλές κατασκευές για να πραγματοποιήσουν διάφορα ακροβατικά και να τα απαθανατίσουν. Παρά τις προσπάθειες των ρωσικών Αρχών να παρεμποδίσουν αυτό το φαινόμενο, φαίνεται ότι μεγεθύνθηκε και οδήγησε σε ακόμη πιο επικίνδυνες καταστάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον έχουν καταμετρηθεί τουλάχιστον 259 περιπτώσεις θανατηφόρων ατυχημάτων λόγω selfie κατά την περίοδο 2011-2017, σύμφωνα με ερευνητές του Ινδικού Ινστιτούτου Ιατρικών Επιστημών. Το νούμερο αφορά εξακριβωμένα περιστατικά που έχουν δημοσιευθεί και στην πραγματικότητα είναι κατά πολύ υψηλότερο.

Η Ινδία ήταν στην πρώτη θέση με 159 δυστυχήματα, ακολουθούμενη από τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και το Πακιστάν. Τα θύματα ήταν κατά βάση άνδρες κάτω των 30 ετών (72%).

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης