Πώς να ρυθμίστε το Facebook να σας διαγράψει μετά τον θάνατό σας

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016, 20:35
Πώς να ρυθμίστε το Facebook να σας διαγράψει μετά τον θάνατό σας
Έχετε αναρωτηθεί τι θα απογίνει ο λογαριασμός σας στο Facebook όταν αποδημήσετε εις Κύριον; Ίσως είναι λίγο νωρίς ακόμα για να το σκεφτείτε, αλλά σας πληροφορούμε ότι το Facebook έχει φροντίσει και για αυτό.

Αν και δεν είναι ευχάριστο θέμα να μελετάει κανείς το θάνατό του, είναι όμως μία υπόθεση που πρέπει να σας περάσει από το μυαλό, καθώς θα αφήσετε πίσω σας μία online κληρονομιά. Το ερώτημα είναι: θέλετε να σας θυμούνται και να συνεχίζουν να γεμίζουν το ηλεκτρονικό σας προφίλ ή θέλετε να χαθείτε για πάντα; Όπως και να έχει, το Facebook σάς δίνει και τις δύο επιλογές. Μπορείτε είτε να επιλέξετε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας όταν πεθάνετε ή να το αφήσετε ως παρακαταθήκη για τις ερχόμενες γενεές. Ας δούμε τις επιλογές αυτές:

Μετατροπή του λογαριασμού σας «Εις μνήμην».
Όταν επιλέξετε να μετατραπεί ο λογαριασμός σας «Εις μνήμην», τότε ορίζετε (όσο είστε ακόμα ζωντανός) έναν άλλον χρήστη του Facebοok που εμπιστεύεστε, ως υπεύθυνο για να συντηρήσει και να λειτουργήσει τον λογαριασμό σας. Σύμφωνα με τις οδηγίες του Facebοok, αυτός θα μπορεί να κάνει πράγματα, όπως να καρφιτσώσει μια δημοσίευση στο Χρονολόγιό σας, να απαντά σε νέα αιτήματα φιλίας και να αλλάξει την εικόνα του προφίλ σας. Δε θα μπορεί να δημοσιεύει με το όνομά σας ή να δει τα μηνύματά σας.



Όταν ένας λογαριασμός του Facebοok μετατραπεί σε λογαριασμό «εις μνήμην», τότε οι φίλοι σας και οι συγγενείς σας θα μπορούν να συλλέξουν τις αναμνήσεις σας από το χρονολόγιό σας και επιπλέον θα έχει τα ακόλουθα βασικά χαρακτηριστικά:

Εμφανίζεται η φράση «Στη Μνήμη» στο προφίλ του ατόμου που έχει πεθάνει, δίπλα στο όνομά του. Ανάλογα με τις ρυθμίσεις απορρήτου του λογαριασμού, οι φίλοι του αποθανόντος ίσως να μπορούν να κοινοποιούν αναμνήσεις στο Χρονολόγιο, που έχει μετατραπεί σε «εις μνήμην». Το περιεχόμενο που είχε κοινοποιήσει ο αποθανών (π.χ. φωτογραφίες, δημοσιεύσεις) παραμένει στο Facebook και είναι ορατό στο κοινό, στο οποίο είχε κοινοποιηθεί.

Τα προφίλ που έχουν μετατραπεί σε «εις μνήμην» δεν εμφανίζονται σε δημόσιους χώρους, πχ. ως προτάσεις στην ενότητα «Άτομα που ίσως γνωρίζετε», στις διαφημίσεις ή στις υπενθυμίσεις γενεθλίων. Δεν μπορεί κανείς να συνδεθεί σε ένα λογαριασμό που έχει μετατραπεί σε «εις μνήμην». Οι λογαριασμοί που έχουν μετατραπεί σε «εις μνήμην» και για τους οποίους δεν έχει οριστεί κάποιος υπεύθυνος για το λογαριασμό σε περίπτωση θανάτου, δεν μπορούν να τροποποιηθούν. Οι Σελίδες με έναν μοναδικό διαχειριστή, του οποίου ο λογαριασμός έχει μετατραπεί σε «εις μνήμην», θα αφαιρούνται από το Facebοok, αν αυτό λάβει σχετικό έγκυρο αίτημα.

Για να ρυθμίσετε το λογαριασμό σας έτσι ώστε να γίνει «Εις μνήμην» (όσο ακόμα προλαβαίνετε), πρέπει να πάτε στο Ρυθμίσεις > Ασφάλεια > Υπεύθυνος λογαριασμού σε περίπτωση θανάτου. Από εκεί θα ορίσετε κάποιον φίλο σας ή μέλος της οικογένειας που εμπιστεύεστε ότι θα ακολουθήσει τις τελευταίες σας επιθυμίες. Φροντίστε να είναι πάνω από 18 ετών.



Μόλις πεθάνετε, το Facebοok για να επιβεβαιώσει ότι δε σας κάνουν κάποιο κακόγουστο αστείο, θα απαιτήσει το όνομά σας, την ημερομηνία που χάσατε τη ζωή σας και προαιρετικά, κάποιο είδος απόδειξης, όπως ένα αντίγραφο του πιστοποιητικού θανάτου σας ή ένα link της νεκρολογίας σας. Μόλις ο λογαριασμός σας γίνει «Εις Μνήμην», θα ειδοποιηθεί ο υπεύθυνος του λογαριασμού σας για να πράξει τα δέοντα.

Διαγραφή του λογαριασμού σας στο Facebook μετά τον θάνατό σας.
Η απλούστερη λύση είναι να δώσετε εντολή να διαγραφεί ο λογαριασμό σας μετά την μεταβίβασή σας σε άλλη διάσταση. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε τις ρυθμίσεις > Ασφάλεια, κάντε κλικ στο «Υπεύθυνος λογαριασμού σε περίπτωση θανάτου» και αυτήν την φορά κάντε κλικ στο «Ζητήστε τη διαγραφή του λογαριασμού».

Μόλις κάνετε το κλικ ένα νέο μήνυμα θα εμφανιστεί και θα σας ζητήσει να «Επιβεβαιώσετε ότι θέλετε να διαγραφεί ο λογαριασμός σας μετά το θάνατό σας. Από τη στιγμή που κάποιος θα πληροφορήσει το Facebοok για το θάνατό σας, όλες οι πληροφορίες, οι φωτογραφίες και οι δημοσιεύσεις σας θα διαγραφούν οριστικά από αυτό και δεν θα μπορεί κανείς να δει ξανά το προφίλ σας».



Ωστόσο, όταν εσείς αποβιώσετε, κάποιος θα πρέπει να ενημερώσει το Facebοok μέσω ενός ειδικού εντύπου αίτησης. Είναι καλύτερο να διορίσετε κάποιον, ανεξάρτητα από το αν ανήκει στις επαφές σας, για να ασχοληθεί με αυτό το θέμα. Βεβαιωθείτε ότι θα τους κοινοποιήσει τις επιθυμίες σας για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί ο λογαριασμός σας.

Πηγή: iGuRu.gr

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016, 20:35