Είναι εξαιρετικά σημαντικό, τις δύσκολες ώρες αυτές να μπορεί ο καθένας να διατηρεί την ψυχραιμία του και να μην αναμεταδίδει ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μπορεί να εμποδίσουν το έργο των αρμοδίων Αρχών και να χαθεί πολύτιμος χρόνος.
 

Το Facebook και το Twitter τις τελευταίες ώρες έχει γίνει πεδίο πανικοβλημένων πολιτών που, άθελά τους σαφώς οι περισσότεροι, προσπαθούν να προστατεύσουν τους συμπολίτες τους από κάποια ενδεχόμενη πυρκαγιά. Δυστυχώς, ο υπερβάλλων ζήλος πολλές φορές και η έλλειψη σωστής ενημέρωσης ή κριτικής σκέψης οδηγεί στη διάδοση αυτών των ψευδών ανακοινώσεων. Δεν αποτελεί γεγονός κάτι που έγραψε κάποιος συμπολίτης μας στα κοινωνικά δίκτυα, ούτε έχει σε καμία περίπτωση την ίδια βαρύτητα που έχει μια ανάρτηση από επίσημο φορέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέτοια περίπτωση ακριβώς είναι η φωτιά στα Άνω Λιόσια, την οποία βλέπουν οι κάτοικοι της Πετρούπολης και θεωρούν ότι είναι στην περιοχή τους, αναμεταδίδοντας ότι υπάρχει φωτιά στην Πετρούπολη, κάτι που δεν ισχύει επί του παρόντος. Η επίσημη σελίδα του Δήμου Πετρουπόλεως έκανε νύξη στη φήμη που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής για τις δεξαμενές της επίσης για να αποσαφηνίσει τα γεγονότα.
 

Πατήστε εδώ να δείτε την ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την επίσημη ενημέρωση, μπορείτε να παρακολουθείτε την σελίδα της Πυροσβεστικής στο Twitter, πατώντας εδώ.
 

Οδηγίες προστασίας μπορείτε να διαβάσετε, πατώντας εδώ.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης