Το Facebook Messenger απ’ ότι φαίνεται θα ενσωματώσει τεχνολογία κωδικοποίησης για τις συνομιλίες. Η κωδικοποίηση θα είναι “end to end” και θα χρησιμοποιεί το Signal Protocol.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρωτόκολλο είναι δημιουργία της Open Whisper Systems, η οποία έχει μάλιστα και τη δική της ασφαλή εφαρμογή συνομιλίας, το Signal. Επιπρόσθετα έχουν συνεργαστεί για να εφαρμόσουν το ίδιο πρωτόκολλο και σε άλλες εφαρμογές, όπως το WhatsApp και το Google Allo, ενώ τώρα πλέον συμπεριλαμβάνεται και το Facebook Messenger σε αυτές τις εφαρμογές.

Εν αντιθέσει με το WhatsApp και το Signal, η end-to-end κωδικοποίηση δε θα είναι ενεργοποιημένη αυτόματα, αλλά θα δίνεται η επιλογή στον χρήστη, αν θέλει να την ενεργοποιήσει. Το Facebook Messenger έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για την έλλειψη ασφαλείας των συνομιλιών, ενώ σχολίασαν ότι η ενσωμάτωση του Signal Protocol είναι ένα βήμα για ασφαλέστερες συνομιλίες. Η κρυπτογράφηση δε σημαίνει ότι οι συνομιλίες θα είναι πλέον μια για πάντα ασφαλείς, αλλά ότι θα χρειάζεται σημαντικά περισσότερη προσπάθεια από τον επίδοξο υποκλοπέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης