Οδηγός φορτηγού σκότωσε 9χρονο, ενώ έπαιζε Pokemon GO

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016, 13:45
Οδηγός φορτηγού σκότωσε 9χρονο, ενώ έπαιζε Pokemon GO
Όταν κυκλοφόρησε αρχικά το Pokemon GO, έγινε πολύ γρήγορα εξαιρετικά δημοφιλές, ενώ είχαν σημειωθεί πολλά περιστατικά με απρόσεκτους παίκτες, οι οποίοι έπαιζαν σχεδόν παντού, ακόμη και κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Ευτυχώς όμως δεν είχε σημειωθεί κάποιο πολύ σοβαρό περιστατικό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από την Ιαπωνία, ένα 9χρονο αγόρι έχασε τη ζωή του όταν χτυπήθηκε από φορτηγό, ο οδηγός του οποίου έπαιζε Pokemon GO. Ο οδηγός αναφέρεται ότι είχε την προσοχή του στο παιχνίδι και δεν είδε το παιδί που περνούσε τον δρόμο.Ο απρόσεκτος οδηγός συνελήφθη και παραδέχτηκε ότι συνηθίζει να κρατά το app ανοιχτό, ενώ οδηγεί. Το 9χρονο αγόρι έχασε τη ζωή του δυο ώρες αφότου έφτασε στο νοσοκομείο.

H Niantic από την πλευρά της έχει προσπαθήσει να σταματήσει τους παίκτες να παίζουν το παιχνίδι, ενώ οδηγούν. Για παράδειγμα αν αντιληφθεί ότι κάποιος παίζει ενώ οδηγεί, βγαίνει στην οθόνη το μήνυμα που τον καλεί να σταματήσει. Ωστόσο, δεν αρκεί η λήψη οποιουδήποτε μέτρου, αν οι ίδιοι οι παίκτες δεν επιλέγουν να είναι προσεκτικοί, όταν αφορά στην δική τους ασφάλεια και των γύρω τους.Το Pokemon GO είναι ένα άκρως δημοφιλές παιχνίδι, που σύμφωνα με τα δεδομένα της Niantic, καταφέρνει να έχει έσοδα ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων και 700.000 downloads κάθε μέρα. Το πρώτο διάστημα της κυκλοφορίας του απέφερε 16 εκατ. δολάρια ημερησίως.

Πηγή: Techblog.gr


Διαβάστε επίσης:

Το φαινόμενο «Pokemon GO»


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016, 13:45