Έπειτα από αρκετές ημέρες, ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, έσπασε τη σιωπή του και έδωσε τη δική του απάντηση χθες για τα όσα συνέβησαν σε σχέση με τα προσωπικά δεδομένα 50 εκατ. χρηστών της υπηρεσίας, που χρησιμοποίησε παράνομα η Cambridge Analytica. Η συγγνώμη του Ζούκερμπεργκ δεν φαίνεται να έπεισε πολλούς, καθώς η μετοχή του Facebook συνέχισε να κατρακυλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ζούκερμπεργκ έδωσε επίσης μια συνέντευξη στους New York Times, όπου μίλησε για τη χαμένη εμπιστοσύνη των χρηστών της υπηρεσίας και την επιροή του κινήματος #DeleteFacebook, που έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές τις τελευταίες ημέρες.

“Δεν νομίζω ότι έχουμε δει σημαντικό πλήθος χρηστών να ενεργεί βάσει του #DeleteFacebook, αλλά σίγουρα δεν είναι καλό. Πιστεύω ότι είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα για την έλλειψη εμπιστοσύνης των χρηστών και το κατανοώ. Και είτε ο κόσμος σβήσει τον λογαριασμό του στο Facebook, είτε απλά δεν νιώθει καλά με τη χρήση της υπηρεσίας, πρόκειται για ένα σημαντικό πρόβλημα, το οποίο οφείλουμε να διορθώσουμε”, ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ζούκερμπεργκ μίλησε επίσης για τις ανησυχίες ενδεχόμενης αντίστοιχης επέμβασης στις εκλογές, όπως έγινε το 2016.

“Τα προβλήματα αυτά δεν είναι απαραίτητα ανυπέρβλητα. Είναι δύσκολα, αλλά επενδύοντας χρόνο και ενέργεια ώστε να εμποδίσουμε τους αντιπάλους μας να κάνουν αυτό που προσπαθούν, μπορούμε να μειώσουμε σημαντικά τη διάδοση των ψευδών ειδήσεων και να κάνουμε πιο δύσκολη την επέμβαση των ξένων κυβερνήσεων.”

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης