Τις «φωνές» φέρεται πως έβαλε πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, στον ιδρυτή της υπηρεσίας μετακινήσεων Uber, Τράβις Καλάνικ, κατηγορώντας τον για απάτη.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα New York Times, ο Καλάνικ είχε δώσει οδηγίες στους τεχνικούς της εταιρείας του να καμουφλάρουν την έκδοση της εφαρμογής για το App Store. Ο λόγος ήταν ότι η Apple δεν θα ανακάλυπτε πως η Uber συνέχιζε να ταυτοποιεί κρυφά iPhones ακόμα κι όταν η εφαρμογή είχε διαγραφεί από τις συσκευές. Κάτι τέτοιο αποτελεί έναν ελιγμό απάτης που παραβιάζει τις κατευθυντήριες οδηγίες της Apple σχετικά με το προσωπικό απόρρητο, αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη σχετική ανακοίνωση της τεχνολογικής εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, η Apple ανακάλυψε την απάτη, με αποτέλεσμα ο Κουκ να ζητήσει επείγουσα συνάντηση με τον Καλάνικ.

«Ενημερώθηκα ότι παραβιάζατε ορισμένους από τους κανόνες μας», φέρεται ότι είπε ο Κουκ στον ιδρυτή της Uber. «Σταματήστε αμέσως αυτό το κόλπο ειδάλλως η εφαρμογή θα απαγορευτεί από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple», αναφέρει στο δημοσίευμά της η εφημερίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει η New York Times η στιγμή αυτή ήταν γεμάτη ένταση για τον Καλάνικ, αφού εάν η εφαρμογή απαγορευτεί από το App Store, η Uber θα χάσει την πρόσβαση σε εκατομμύρια κατόχους iPhone, καταστρέφοντας στην ουσία την εταιρεία. Για τον λόγο αυτόν ο Καλάνικ φέρεται πως υποχώρησε.

Στην προσπάθειά του να αναδείξει την Uber ως μια παγκόσμια, κυρίαρχη επιχείρηση, ο Καλάνικ έχει αγνοήσει ανοιχτά κατά καιρούς πολλούς κανόνες και οδηγίες, υποχωρώντας μόνο όταν «πιαστεί στα πράσα». Έχει παραβιάσει κανονισμούς που αφορούν στις μεταφορές και την οδική ασφάλεια, έχει καταφέρει να παραμερίσει σημαντικούς ανταγωνιστές καθώς επίσης και να καλύψει νομικά κενά και γκρίζες περιοχές ώστε να κερδίσει επιχειρηματικό πλεονέκτημα.

Επιπλέον, το τελευταίο διάστημα η εταιρεία έχει έρθει αντιμέτωπη με αρνητική δημοσιότητα και σε ορισμένες από τις περιπτώσεις εμπλεκόταν άμεσα ο Καλάνικ. Από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εντός της εταιρείας μέχρι ένα βίντεο που δείχνει τον Καλάνικ να καβγαδίζει ανοιχτά με έναν οδηγό της Uber, το μέλλον της εταιρείας φαντάζει αβέβαιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης