Ο Ελληνο-Αμερικάνος συνιδρυτής του MIT Media Lab και One Laptop Per Child, Nicholas Negroponte, για άλλη μια φορά αφήνει αιχμές κατά της Apple, καθώς η δεύτερη απουσιάζει από τον τομέα τεχνολογικών ερευνών.

Ο Negroponte μίλησε στο Παγκόσμιο Επιχειρηματικό Φόρουμ στο Σίδνεϊ στις 26 Μαΐου για την απογοήτευσή του προς την εταιρεία του «παλιού φίλου» του, Steve Jobs, λόγω έλλειψης συμμετοχής και συνεργασίας εντός του κλάδου της τεχνολογίας. Ισχυρίζεται ότι μέσα σε 20 χρόνια, η εταιρεία δεν έχει γράψει καμία ερευνητική εργασία ή παρακολουθήσει εξωτερικές συνεδριάσεις ερευνών, όπως workshops χρηματοδοτούμενα από την κυβέρνηση ή άλλα εργαστήρια. Επίσης δεν έχουν οργανώσει καμία συνάντηση με εξωτερικούς συνεργάτες, όπως συχνά κάνουν η Google, η Microsoft και η Facebook.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Negroponte δήλωσε ότι η εταιρεία διατηρεί μια κακή στάση και ότι ο ίδιος έχει δυσκολευτεί για να τους εμπιστευθεί εξαιτίας της μυστικότητάς τους. «Είναι γνωστό ότι η Apple δε συμμετέχει σε τεχνολογικές έρευνες, ενώ επωφελείται από αυτές.» Ανέφερε ότι «αν και μπορείτε να έχετε κάποιο όφελος με τα πολύ καλά και όμορφα προϊόντα της» (τα οποία και ο ίδιος παραδέχτηκε ότι χρησιμοποιεί), «ο τρόπος που λειτουργούν δεν έχει σχέση με τον τρόπο που λειτουργούν οι άλλοι γίγαντες της τεχνολογίας.»

«Αν δείτε την Microsoft, η οποία είναι μια εταιρεία, που δεν μπορώ να θαυμάσω τόσο για τα προϊόντα τους, έχουν ένα εξαιρετικό ερευνητικό εργαστήριο», δήλωσε ο Negroponte.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης