To Recode χθες δημοσίευσε ένα άρθρο, που υποδηλώνει ότι η Google ακύρωσε την ανάπτυξη του VR headset της, που θα ανταγωνιζόταν τα Oculus Rift και HTC Vive. Πηγές εντός της εταιρείας αναφέρουν όμως ότι η ίδια ομάδα εξακολουθεί να εργάζεται πάνω σε ένα νέο headset, που θολώνει τα όρια μεταξύ εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality) και AR (Augmented Reality – “Επαυξημένη” Πραγματικότητα).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αναφορές του Recode λένε ότι περίπου 50 εργαζόμενοι απασχολούνταν με το VR project, το οποίο ακυρώθηκε. Οι ανώνυμες πληροφορίες ανέφεραν στο Engadget ότι η Google προσλάμβανε συνεχώς κόσμο τους τελευταίους μήνες για το συγκεκριμένο project. To Daydream, η mobile VR πλατφόρμα, που αποκαλύφθηκε τον Μάιο, δεν αποτελεί το μακροπρόθεσμο στόχο της Google για το VR και το AR. Πρόκειται απλά για ένα σκαλοπάτι προς το μεγαλύτερο σχέδιο της εταιρείας.

Πηγές αναφέρουν ότι το headset, που αναπτύσσεται αυτήν τη στιγμή δε θα απαιτεί τη χρήση υπολογιστή ή τηλεφώνου για τη λειτουργία του. Θα προσφέρει περισσότερα χαρακτηριστικά ως AR συσκευή (προβάλλοντας γραφικά και στοιχεία διάδρασης επάνω στα πράγματα που σας περιβάλλουν) παρά σαν VR, το οποίο εστιάζει περισσότερο στο gaming. Δεν υπάρχει ημερομηνία κυκλοφορίας ακόμα, αλλά το headset αυτό παραμένει σημαντικό για τα μελλοντικά σχέδια της Google.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το headset ενδεχομένως να χρησιμοποιεί κάμερες και ένα chip από την Movidius για να ελέγχει την κίνηση του κεφαλιού, ενώ η Google έχει επενδύσει στην Magic Leap: μια startup, που εστιάζει σε αυτές τις τεχνολογίες “mixed πραγματικότητας”. Να υπενθυμίσουμε ότι και η Microsoft έχει στα σκαριά το HoloLens headset, το οποίο παρουσιάζει πολλά κοινά στοιχεία με τα παραπάνω.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης