Μια σχεδιάστρια μόδας από το Κονγκό, η Anifa Mvuemba, έκανε το ντεμπούτο της με τη νέα σειρά ρούχων στη φετινή Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης. Το σόου της ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του COVID-19 και έτσι η Mvuemba αποφάσισε να γίνει δημιουργική.

Η 29χρονη σχεδιάστρια πραγματοποίησε το σόου της με τη βοήθεια 3D γραφικών. Το virtual event πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαΐου και είχε τίτλο «Pink Label Congo». Η ψηφιακή απεικόνιση έγινε μέσω 3D animation και την παρακολούθησαν δεκάδες χιλιάδες άτομα μέσω livestream που έκανε στο Instagram.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο:

«Δεν ξέραμε ότι θα έχει τόσο μεγάλη απήχηση. Δεν ήμασταν καθόλου προετοιμασμένοι για αυτό », είπε στο Reuters η σχεδιάστρια.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βιομηχανία της μόδας έχει πληγεί από την πανδημία του COVID-19 και οι σχεδιαστές ακολουθούν λύσεις μέσω της τεχνολογίας ή προσαρμόζουν τα σόου τους αναλόγως αναγκών. Η Mvuemba χρησιμοποιούσε ήδη τρισδιάστατα σχέδια μήνες πριν από την πανδημία για να σχεδιάσει τα κομμάτια της και να κάνει απομακρυσμένες φωτογραφίσεις. Όμως, το ολοκληρωμένο εικονικό σόου απαιτούσε πολύ περισσότερη δουλειά, συμπεριλαμβανομένης της μεταποίησης κάθε ενδύματος σε τρισδιάστατη εικόνα και της χρήσης ενός avatar για την προσαρμογή του αντικειμένου με ακριβείς μετρήσεις.
 

«Έπρεπε να βεβαιωθούμε ότι ταιριάζει με το ρεαλιστικό ρούχο. Δυσκολευτήκαμε να δημιουργήσουμε τη φυσική ροή των υφασμάτων, όπως θα έπεφτε ρεαλιστικά πάνω στο σώμα των μοντέλων», είπε.
 

Η Mvuemba ανέφερε ότι η συλλογή της ήταν εμπνευσμένη από τα ρούχα που φορούσαν οι γυναίκες στην πατρίδα της, προσθέτοντας ότι, μέσω της δουλειάς της, θα ήθελε επίσης να στρέψει την προσοχή στο κομμάτι της παιδικής εργασίας στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν αναφέρει ότι τα παιδιά συχνά απασχολούνται στην εξόρυξη των πλούσιων ορυκτών πόρων της χώρας.
 

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης