Μεγάλες αλλαγές έρχονται για τον browser Microsoft Edge. Τον περασμένο Δεκέμβρη η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα πάρει μέρος στο open source project, Chromium, το ίδιο project που αποτελεί τη βάση του Google Chrome. H Microsoft ανακοίνωσε σήμερα όμως περαιτέρω νέα για τον browser της: η επόμενη έκδοση του Edge θα έρθει με μια λειτουργία (mode) “Internet Explorer”, που θα σας επιτρέπει να περιηγηθείτε σε ιστότοπους παλαιότερης τεχνολογίας, που δεν υποστηρίζουν νεότερα πρωτόκολλα. Η εφαρμογή ίσως δεν ενδιαφέρει πολλούς απλούς χρήστες, αλλά σίγουρα ενδιαφέριε πολλά τμήματα IT, που συχνά καταλήγουν να χρησιμοποιούν παλαιότερες web εφαρμογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπρόσθετα, η Microsoft θα προσθέσει στον Edge τρία επίπεδα ελέγχου ιδιωτικότητας: χωρίς περιορισμούς, ισορροπημένο και αυστηρό. Η εταιρεία ανέφερε ότι θα σχετίζονται με την online δραστηριότητά σας και πώς εντοπίζεται από τις εταιρείες. Ενδεχομένως να αποτελεί μια καλή εναλλακτική της “ανώνυμης περιήγησης”.

Ο Edge επίσης θα λάβει μια ενημέρωση για ένα από τα πιο χρήσιμα και καινοτόμα χαρακτηριστικά του: τη δυνατότητα να μπορείτε γρήγορα να κλείνετε και να ανοίγετε ξανά ένα παράθυρο γεμάτο καρτέλες. Η λειτουργία “Collections” θα σας αφήσει να μοιραστείτε αυτές τις σελίδες με άλλους ή να τις εξάγετε για περαιτέρω χρήσεις. Μπορεί να δημιουργήσει ένα αρχείο Word με τις παραπομπές ή να φτιάξει μια λίστα με links σε Excel.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Microsoft δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την ημερομηνία για την “Chromium” έκδοση του Edge. Είναι πιθανό όμως να την δούμε μαζί με το Fall update των Windows.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης