Μετάβαση στο cloud: Διαβατήριο για την ανταγωνιστικότητα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021, 15:30
Μετάβαση στο cloud: Διαβατήριο για την ανταγωνιστικότητα

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν είναι κάτι με το οποίο οι επιχειρήσεις έχουν το περιθώριο να ασχοληθούν στο προσεχές ή στο απώτερο μέλλον. Πρέπει να αποτελέσει άμεσα βασικό κομμάτι της στρατηγικής τους, προκειμένου να παραμείνουν βιώσιμες και λειτουργικές.

Η πανδημία έφερε για τα καλά στο προσκήνιο το θέμα της αξιοποίησης των ψηφιακών τεχνολογιών και ειδικότερα την ανάγκη για εργασία υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και σε οποιοδήποτε χώρο. Το αποτέλεσμα ήταν οι επιχειρήσεις -μεγάλες, αλλά και μικρομεσαίες- να κληθούν να αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας τους και να αναζητήσουν εκείνες τις τεχνολογικές λύσεις που θα τους επιτρέψουν να συνεχίσουν να είναι παραγωγικές και ανταγωνιστικές.

Το cloud, όπου εφαρμογές και δεδομένα είναι προσβάσιμα από οπουδήποτε και από οποιαδήποτε συσκευή, θεωρείται ως η τεχνολογική επιλογή που μπορεί πραγματικά να βοηθήσει μία επιχείρηση να προσαρμοστεί καλύτερα στα νέα δεδομένα, όπως αυτά που έχουν διαμορφωθεί εδώ και περίπου έναν χρόνο λόγω του COVID-19.

Πρόκληση αποτελεί, σε πολλές περιπτώσεις, η επιλογή του συνεργάτη που θα μπορέσει να βοηθήσει την κάθε επιχείρηση να κάνει το βήμα της μετάβασης στο cloud. Στην ελληνική αγορά, η εταιρεία που διαθέτει τεχνογνωσία και εμπειρία στην υλοποίηση σύνθετων έργων πληροφορικής και μπορεί να αναλάβει αυτό τον ρόλο είναι η COSMOTE, έχοντας στη φαρέτρα της και την πρόσφατη επέκταση της συνεργασίας της με τη Microsoft. Η τελευταία, άλλωστε, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ψηφιακών τεχνολογιών παγκοσμίως και μια εκ των κορυφαίων στις λύσεις και εφαρμογές cloud.

Η COSMOTE και η Microsoft συνεργάζονται όσον αφορά στην παροχή λύσεων cloud σε εταιρικούς πελάτες, έχοντας ως στόχο να συμβάλλουν στον ταχύτερο ψηφιακό μετασχηματισμό και στη βελτίωση της παραγωγικότητας κάθε επιχείρησης. Πρόκειται για μία σχέση που εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ του Ομίλου Deutsche Telekom και της Microsoft Corp.

Η επέκταση της συνεργασίας των δύο εταιρειών στην Ελλάδα αφορά στον εμπλουτισμό των cloud λύσεων της COSMOTE με τυποποιημένες λύσεις Azure και Modern Workplace, αλλά και τη νέα υπηρεσία υποστήριξης, Premium Support.

Ένα σημαντικό στοιχείο για τις λύσεις αυτές είναι πως έρχονται να βοηθήσουν ουσιαστικά πολλές επιχειρήσεις στην προσπάθειά τους να κάνουν τη μετάβαση στο cloud. Παράλληλα, τους προσφέρουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα πιο σύγχρονο περιβάλλον λειτουργίας, που βελτιώνει σημαντικά την παραγωγικότητα.

Το εμπλουτισμένο portfolio λύσεων cloud που διαθέτει η COSMOTE σε συνεργασία με τη Microsoft περιλαμβάνει:

  • Υπηρεσίες αξιολόγησης επιχειρησιακής ετοιμότητας για μετάβαση στο cloud. Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν εξειδικευμένα εργαλεία για την αξιολόγηση της ετοιμότητας των εφαρμογών και πληροφοριακών τους υποδομών που σχετίζονται με το cloud.

  • Πιστοποιημένη μεθοδολογία για την ομαλή μετάβαση SAP λύσεων στο Microsoft Azure.

  • Εκσυγχρονισμένες υπηρεσίες Azure. Οι επιχειρήσεις μπορούν να αξιολογούν, να διαχειρίζονται και να μεταφέρουν στο cloud όλες τις εφαρμογές τους, αξιοποιώντας τόσο τις λύσεις που αφορούν τις υποδομές (infrastructure-as-a-service), όσο και εκείνες που σχετίζονται με την πλατφόρμα που έχουν επιλέξει (platform-as-a-service).

  • Λύσεις Modern Workplace (με τη χρήση των Windows 10 και της γνωστής σουίτας εφαρμογών Microsoft 365), ώστε κάθε επιχείρηση να επιτυγχάνει αποτελεσματικότερη επαφή με τους πελάτες της, διασφαλίζοντας, παράλληλα, την προστασία ευαίσθητων δεδομένων. Οι επιχειρήσεις βελτιστοποιούν τη λειτουργία τους και αυξάνουν την παραγωγικότητά τους. Μέσα από αυτές τις λύσεις διευκολύνεται η απομακρυσμένη εργασία σε ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον.

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα, που έρχονται να καλύψουν οι υπηρεσίες, είναι αυτό της υποστήριξης. Πλέον, η COSMOTE παρέχει τη νέα υπηρεσία υποστήριξης Premium Support, με την οποία ένας πιστοποιημένος από τη Microsoft τεχνικός της, παραμετροποιεί απομακρυσμένα, γρήγορα και με ασφάλεια το εταιρικό email της επιχείρησης στο νέο Microsoft 365, ώστε να αξιοποιούνται άμεσα όλες οι εφαρμογές.

Οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις λύσεις της Microsoft σε συνδυασμό με ολοκληρωμένες υπηρεσίες ασφαλείας που προσφέρει η COSMOTE, αξιοποιώντας τα κατάλληλα τεχνολογικά εργαλεία για τον ταχύτερο ψηφιακό μετασχηματισμό τους.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021, 15:30