Η Mozilla, όπως και η Google με την Microsoft πριν από αυτή, θα συμβάλλει στην κατάργηση του Adobe Flash. Ενώ το Flash plugin στο παρελθόν είχε φέρει την επανάσταση, ήταν επίσης αρκετά γνωστό για την έλλειψη σταθερότητας, που οδηγούσε σε browser crashes, κακές επιδόσεις και αυξημένη κατανάλωση του ρεύματος. Κατά συνέπεια, πρώτα ο Chrome, στη συνέχεια ο Edge και τώρα ο Firefox αποφάσισαν ότι θα μπλοκάρουν από εδώ και στο εξής το περιεχόμενο Flash.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τον Firefox, η Mozilla αποκάλυψε ότι θα μπλοκάρει συγκεκριμένο περιεχόμενο Flash από τις λίστες τους. Αυτές οι λίστες αργότερα μες στη χρονιά θα χρησιμοποιήσουν ξανά τo Flash για να μετρήσουν τα ποσοστά θέασης. Μες στο 2017 όλο το Flash περιεχόμενο θα πρέπει να κλικαριστεί για να μπορεί να το δει κάποιος.

Όπως είναι ήδη γνωστό, το διαδίκτυο χρησιμοποιεί το HTML5 τα τελευταία χρόνια, το οποίο σημαίνει ότι τα περισσότερα πράγματα, για τα οποία χρησιμοποιούνταν ο Flash, πλέον είναι διαθέσιμα εντός του εκάστοτε browser μέσω HTML, ενώ δουλεύουν πλέον πολύ καλύτερα. Με την υιοθέτηση του HTML, η χρήση διαδικτύου αναμένεται να βελτιωθεί ιδιαίτερα μες στα επόμενα χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης