Την προηγούμενη εβδομάδα συγκλήθηκε η Διεθνής Επιτροπή για την Μετρολογία Οθόνης (ICDM) στο Σαν Φρανσίσκο, στην Καλιφόρνια η οποία αναγνώρισε επίσημα ότι η κατηγορία τηλεοράσεων RGBW πληρεί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την απόδοση εικόνων 4K Ultra HD. Η αναγνώριση της RGBW από την ICDM, όπως ισχύει για την 4K, ακολουθεί το συμπέρασμα της οργάνωσης ότι οι ίδιες προδιαγραφές αξιολόγησης για την RGB μπορούν να εφαρμοστούν σε άλλες προηγμένες αρχιτεκτονικές υποpixel όπως είναι τα RGBY και PenTile®, απομακρύνοντας τη σύγχυση αναφορικά με τις ακριβείς δυνατότητες της RGBW.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δημοσίευμα Η Κατάσταση των Pixels και Απόδοσης Υποpixels για τις Μετρήσεις Ανάλυσης, η ICDM γράφει:

Έχει αποδειχθεί ότι οι αρχές που καθορίζονται στη Διεθνή Μέτρηση Προδιαγραφών Οθόνης (IDMS) μπορούν να εφαρμοστούν επιτυχώς για τη μέτρηση ανάλυσης οθονών με ευέλικτες διατάξεις των pixels. Ένας τρόπος αντιμετώπισης των υφιστάμενων συγκρούσεων του IDMSv1p03b είναι να πάψουμε να σκεφτόμαστε σε όρους pixels και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε σε όρους υποpixels. Αυτό συχνά αναφέρεται ως απόδοση υποpixel. Ο προσδιορισμός του πλάτους της γραμμής θα πρέπει επίσης να γίνεται σε όρους υποpixels. Όταν το πλάτος του κινούμενου παραθύρου που χρησιμοποιείται για τη μέση τιμή των προφίλ φωτεινότητας δεν προέρχεται από ασαφείς σχέσεις υποpixel-pixel, η διαδικασία προσδιορισμού της οπτικής ανάλυσης της οθόνης μετατρέπεται σε απλή και διαφανής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, η ICDM έθεσε την ανάγκη για δοκιμές ανάλυσης ώστε να καθοριστεί η τιμή διαμόρφωσης της αντίθεσης σε έγγραφα επαλήθευσης. Η διαμόρφωση της αντίθεσης μετριέται ως ένας τρόπος για να ελεγχθεί η συμμόρφωση του προϊόντος με τις προδιαγραφές ανάλυσης. Σύμφωνα με τη Διεθνή Μέτρηση Προτύπου Οθόνης (IDMS), η διαμόρφωση της αντίθεσης είναι η διαφορά της φωτεινότητας μεταξύ κάθε παρακείμενης γραμμής σε ένα οριζόντιο και κάθετο δίκτυο γραμμών, εκπέμποντας φως και χρώμα στην οθόνη ώστε να δημιουργούνται εικόνες. Η διαμόρφωση της αντίθεσης δεν είναι η ανάλυση της οθόνης.

«Πιστεύουμε ότι η αναγνώριση από την ICDM των ευέλικτων διατάξεων των pixels και της απόδοσης των υποpixels ως κατάλληλα για την μέτρηση της ανάλυσης, θα αποφέρει εμπιστοσύνη στους καταναλωτές όσον αφορά στην ποιότητα εικόνας 4K όταν αγοράζουν UHD τηλεοράσεις βασισμένες στην τεχνολογία RGBW», δήλωσε ο Brian Kwon, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LG Electronics Home Entertainment Company.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης