Σύντομα δε θα χρειάζεται ξεχωριστό εξάρτημα για να μετράτε τους παλμούς σας. Η Panasonic ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει μια τεχνολογία κάμερας που μπορεί να μετρήσει τους χτύπους της καρδιάς σας απλά αν σας… κοιτάει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο της έκθεσης Wonder Japan Solutions στο Τόκιο. Η τεχνολογία ονομάζεται “Contactless Vital Sensing” και η Panasonic ισχυρίζεται ότι το λειτουργικό της μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε κάμερα, ακόμα και σε webcams.

Λειτουργεί χρησιμοποιώντας την αντανάκλαση του φωτός από το δέρμα σας. Το αίμα απορροφά φως και έτσι το δέρμα γίνεται λιγότερο αντανακλαστικό, καθώς κυκλοφορεί το αίμα. Η Panasonic επέδειξε την τεχνολογία ζωντανά χρησιμοποιώντας το πρόσωπο ενός ατόμου, αλλά το λειτουργικό μπορεί να χρησιμοποιήσει όλες τις περιοχές του δέρματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι τόσο ακριβής όσο και επαγγελματικές ιατρικές συσκευές, καθώς συνεχίζουν και το αναπτύσσουν. Οι εφαρμογές αυτής της τεχνολογίας επεκτείνονται πέρα από τα κινητά και την ιατρική, καθώς θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ανιχνευτής ψεύδους, σε μετρήσεις άγχους και για την πρόληψη ατυχημάτων λόγω κόπωσης, ανάμεσα σε άλλα.

H εταιρεία θα παρουσιάσει την τεχνολογία στο κοινό το 2018.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης