Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός «NASA SpaceAppsChallenge 2021 Larisa» που διοργανώθηκε διαδικτυακά στις 2-3 Οκτωβρίου  2021 από τον φορέα Βιομιμητισμός Ελλάδος Έρευνας και Καινοτομίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας. Φέτος η συμμετοχή άγγιξε τους 28.000 πολίτες από 162 χώρες και υποβλήθηκαν 2.814 ιδέες συνολικά.

Ο τοπικός διαγωνισμός SpaceAppsChallenge 2021 πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη φετινή εκδήλωση συνεργάστηκαν ως partners οι παρακάτω φορείς: ΕsaBusinessincubationcentreGreece,  Nέος Ελληνικός Σύλλογος Διαστημικής GREEK NEW SPACE SOCIETY, ΜarlonHellas, Vogue (υφάσματα Τέντας), SwissspaceTourism, Astobiology GR,readmore.

Η NASA, γιορτάζοντας φέτος 10 χρόνια του διαγωνισμού,  συνεργάστηκε με 10 διεθνείς διαστημικές υπηρεσίες. Συγκεκριμένα  με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA), την Ιαπωνική Υπηρεσία Εξερεύνησης της Αεροδιαστημικής (JAXA), την Καναδική Υπηρεσία Διαστήματος (CSA), την Αυστραλιανή Διαστημική υπηρεσία διαστήματος, Διαστημική υπηρεσία της Βραζιλίας, την Εθνική Επιτροπή Διαστημικών Δραστηριοτήτων της Αργεντινής, την Εθνική υπηρεσία Διαστημικής του Μπαχρειν, την Εθνική Διαστημική Υπηρεσία της Παραγουάης, καθώς και την Εθνική Διαστημική Υπηρεσία της Νότιας Αφρικής.

Κατά την διάρκεια του διαγωνισμού προσκάλεσαν προγραμματιστές, επιχειρηματίες, επιστήμονες, σχεδιαστές, κατασκευαστές, καλλιτέχνες και τεχνολόγους καθώς και απλούς πολίτες για να συμμετάσχουν σε ένα ολοκαίνουριο, παγκόσμιο hackathon. Σε διάστημα 48 ωρών, δημιούργησαν περισσότερες από 2.814 εικονικές ομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα οι προκλήσεις ήταν 28 με διαφορετική θεματολογία σχετικά με τη μελέτη της  γής το Διάστημα  το Περιβάλλον και την υγεία.

Από το 2012, ο Διεθνής Διαγωνισμός NASA SpaceAppsChallenge, του Προγράμματος Ανοικτής Καινοτομίας της NASA, συμπεριλαμβάνεται στους μεγαλύτερους παγκόσμιους hackathon στον κόσμο και οι συμμετέχοντες καλούνται να συνεργαστούν και να προτείνουν λύσεις σε προκλήσεις σχετικά με τη γη και το διάστημα!

Οι νικήτριες Ομάδες στη Πόλη της Λάρισας

Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από τον τον κ. Αναστάσιο Βασιλειάδη, πρόεδρο του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας,  κ. Θάνο ΦουλούληData& IT Specialist, Ινστιτούτου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας  CEO EGNITE – DigitalTransformationAgencyΚ.α Κλεοπάτρα Αλαμανταριώτου Πρόεδρο Βιομιμητισμού Ελλάδος έρευνα και Καινοτομία.

1ο Βραβείο ιδέα  Archimedesprinciple
Mέλη Ομάδας: Κορέλης Ελευθέριος, Κορέλης Κωνσταντίνος , Κορέλη Ελένη-Μαρία.

2ο Βραβείο  ιδέα JupiterAscending
Mέλη Ομάδας:Πασχαλίδη Ζωή, Μπρότσης Παναγιώτης, Kρέτση Μαρία

3ο Βραβείο ιδέα ΤΕTRAKTISMέλη Ομάδας: Παναγιώτης Ντάμπος, Ελένη Λάκκα.

Τα βραβεία:

1oς νικητής: 50€ δωροεπιταγήsupermarket + ταξίδι σε Ευρωπαϊκό προορισμό στα πλαίσια Ευρωπαϊκού έργου το 2022, με όλα τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής πληρωμένα + πρόκριση

2oςνικητής: 50€ δωροεπιταγή super market + 50€ ticket restaurant

3oς νικητής: 50€ ticketrestaurant

Οι νικητές θα παρουσιάσουν επίσημα τις ιδέες τους σε αξιωματούχους διαστημικών οργανισμών και ταυτόχρονα διεκδικούν το παγκόσμιο βραβείο που είναι ένα ταξίδι στο διαστημικό σταθμό της NASA. Tα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τους επόμενους μήνες .Όλο το προωθητικό υλικό δημιουργήθηκε από την εταιρεία art-graphicsκαι readmore. Χορηγός Επικοινωνίας ήταν η Ερτ Λάρισας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης