Η Microsoft ζητά από τους χρήστες να αφήσουν επιτέλους τον Internet Explorer

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019, 21:00
Η Microsoft ζητά από τους χρήστες να αφήσουν επιτέλους τον Internet Explorer

H Microsoft γνωρίζει ότι πολλές εταιρείες και οργανισμοί χρησιμοποιούν ακόμη τον Internet Explorer γιατί o απαρχαιωμένος browser υποστηρίζει κάποιες legacy εφαρμογές ή τον προτιμούν για άλλους λόγους. Η εταιρεία όμως ζητά πλέον να αφήσουν πίσω τον παλιό τους φυλλομετρητή και να στραφούν στον πιο μοντέρνο.

Σε ανάρτησή του, ο senior cybersecurity architect της Microsoft, Chris Jackson, ο Internet Explorer προκαλεί "τεχνικά χρέη" στις εταιρείες που τον χρησιμοποιούν. Ουσιαστικά, δημιουργούν μακροπρόθεσμα περαιτέρω έξοδα, επιλέγοντας την πιο βολική λύση, αντί για την καλύτερη λύση. Ο Jackson ανέφερε σαν παράδειγμα τη χρήση του Internet Explorer 6 από μία εταιρεία, η οποία θα περιηγείται με τα στάνταρ του 1999.

Η Microsoft το 2014 προσπάθησε να περιορίσει το φαινόμενο αυτό, χρησιμοποιώντας ένα "Enterprise Mode", το οποίο επιτρέπει στον browser να εμφανίσει ένα website όπως αυτό θα εμφανιζόταν σε προηγούμενη έκδοση του browser, για λόγους συμβατότητας. Η καλύτερη και ασφαλέστερη λύση βέβαια είναι η χρήση ενός νεότερου browser.

Η εταιρεία έχει σταματήσει να υποστηρίζει από το 2016 τις εκδόσεις 8, 9 και 10 του Internet Explorer. Οι developers δεν κάνουν καν πλέον δοκιμές στον Internet Explorer. Είναι ίσως πιο βολικό για κάποιους, αλλά σίγουρα είναι πιο ασφαλές και καλύτερο να μεταβούν σε πιο νέους φυλλομετρητές.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019, 21:09