Αρκετοί χρήστες έχουν αναφέρει ως τώρα ότι τα Windows 10 εγκαθίστανται αυτόματα, ανεξάρτητα από την επιθυμία του χρήστη τους. Οι ίδιοι οι χρήστες ισχυρίζονται ότι μπορεί να έπεσαν για ύπνο το βράδυ και όταν ξύπνησαν ανακάλυψαν ότι είχε γίνει update στα Windows 10, χωρίς την έγκρισή τους. 

Η Microsoft έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς αυτούς, αναφέροντας ότι δεν υπάρχει κάποιος τρόπος για να εγκατασταθούν τα Windows 10, χωρίς κάποια ενέργεια από τον χρήστη. Σύμφωνα με τον επικεφαλής των Windows, Terry Myerson: «Οι πελάτες συνεχίζουν να έχουν τον πλήρη έλεγχο των συσκευών τους και την επιλογή για την αναβάθμιση σε Windows 10 ή την αφαίρεση του upgrade μέσω ρυθμίσεων του Windows Update.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια γυναίκα από την Καλιφόρνια, η Teri Goldstein, ανέφερε ότι τα Windows 10 πήγαν να εγκατασταθούν αυτόματα, ενώ υπήρξε κάποια επιπλοκή και δεν εγκαταστάθηκαν σωστά, δημιουργώντας της πρόβλημα. «Δεν είχα ξανακούσει για τα Windows 10. Δεν ερωτήθηκα ποτέ αν θέλω να κάνω την αναβάθμιση», αναφέρει η Goldstein. Αυτό της κόστισε για την επιχείρησή της και έτσι κατέφυγε στην Υποστήριξη της Microsoft, αλλά μάταια, καθώς δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι. Στη συνέχεια, αποφάσισε να προχωρήσει νομικά. 

H Microsoft προκειμένου να αποφύγει τις δικαστικές διαμάχες, πλήρωσε την Teri Goldstein 10.000 δολάρια. Η συγκεκριμένη κίνηση δεν αποδεικνύει ότι η Microsoft έκανε ψευδείς δηλώσεις, αλλά ο συμβιβασμός αυτός δίνει πάτημα για επερχόμενες αγωγές για τον ίδιο λόγο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αναγκαστική εγκατάσταση των Windows 10, την οποία αρνείται η Microsoft, έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, ενώ ταυτόχρονα έχει ενισχύσει τα νούμερα του λειτουργικού, καθώς πλέον χρησιμοποιούνται σε 270 εκατομμύρια υπολογιστές (όπως δείχνουν οι μετρήσεις μέχρι τέλη Μαρτίου) με ποσοστό διείσδυσης το 17,43% σε όλους τους υπολογιστές του κόσμου και ενώ βρίσκονται στη δεύτερη θέση, μετά τα Windows 7.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης