Τα τελευταία χρόνια, οι αυξανόμενες ανάγκες του ανθρώπου και η συνεχόμενη πρόοδος στην τεχνολογία έχουν αποτελέσει σημαντικούς παράγοντες που ευθύνονται για τη μόλυνση του περιβάλλοντος. Παράγοντες όπως η βιομηχανική επανάσταση και η ανάπτυξη των αστικών κέντρων έχουν επηρεάσει με την πάροδο του χρόνου αρνητικά την ποιότητα ζωής και την υγεία του ανθρώπου με αποτέλεσμα να τον ευαισθητοποιήσουν και επαγρυπνήσουν για τους κινδύνους που επιφέρουν αυτές οι εξελίξεις. Για αυτό, οι καθημερινές του πράξεις πρέπει να συνάδουν στην προστασία του περιβάλλοντος και σε μία πιο «πράσινη» και οικολογική κατεύθυνση, ωφελώντας και αυτόν και το περιβάλλον στο οποίο ζει.

Ως παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνολογία, η LG Electronics (LG) προσφέρει μια σειρά καινοτομιών που έχουν σχεδιαστεί για να αντισταθμίζουν ορισμένες σημαντικές περιβαλλοντικές απειλές. Η εταιρεία βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» της επανάστασης για την ανανεώσιμη ενέργεια, την ενεργειακή απόδοση και τη φιλική προς το περιβάλλον παραγωγή, ενώ είναι εξίσου ενθαρρυντική η ανάπτυξη εναλλακτικών λύσεων καθαρής ενέργειας καθώς και η συνεχής καινοτομία στα συστήματα διαχείρισης της ενέργειας (EMS-energy management systems) για κτίρια και πόλεις. Ένα σύστημα EMS χρησιμοποιείται συνήθως για την παρακολούθηση, τη μέτρηση και τον έλεγχο ηλεκτρικών φορτίων για μεμονωμένα κτίρια και συχνά λαμβάνει τη μορφή κεντρικού ελέγχου για συσκευές όπως μονάδες HVAC και συστήματα φωτισμού. Επίσης, μπορεί να παρακολουθεί τις λειτουργίες επιτρέποντας στους διαχειριστές εγκαταστάσεων και κτιρίων να συλλέγουν δεδομένα έτσι ώστε να λαμβάνουν πιο ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε τοπικό επίπεδο, η LG Electronics (LG) και το τμήμα LG Business Solutions, με σεβασμό προς το περιβάλλον προσφέρει τόσο στους καταναλωτές όσο και στους επαγγελματίες την ιδανική λύση και φέτος το καλοκαίρι. Τα προϊόντα οικιακού κλιματισμού όπως τα LG Art Cool, Ocean και Libero Plus, και επαγγελματικού κλιματισμού όπως οι προηγμένες σειρές VRF της LG, MULTI V 5 και MULTI V S, αυξάνουν την αποδοτικότητα με πολλαπλές δυνατότητες, μειώνουν τα ενεργειακά κόστη και συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Αναφορικά με τις λύσεις παραγωγής ζεστού νερού χρήσης, τόσο για οικιακές όσο και για επαγγελματικές εφαρμογές, η εταιρεία διαθέτει αντλίες θερμότητας LG Therma V Monoblock, Therma V Split και τις μονάδες Hydrokit οι οποίες εξασφαλίζουν μείωση του κόστους κατανάλωσης ενέργειας και άμεση απόσβεση της επένδυσης.

Είναι στο χέρι του καθένα να προστατεύει το περιβάλλον στο οποίο ζει και στο οποίο θα ζήσουν οι επόμενες γενιές. Η αλλαγή μπορεί να ξεκινήσει από μία μικρή συνήθεια στην καθημερινότητα ενός ανθρώπου μέχρι την αξιοποίηση των φυσικών πόρων και τη χρήση της τεχνολογίας. Οι επιλογές είναι πολλές για να κάνει κάποιος τη διαφορά χειμώνα-καλοκαίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης