Η κυβέρνηση της Ιταλίας διέθεσε σχεδόν 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσει στην ενίσχυση της ανάπτυξης ευρυζωνικών υπηρεσιών του 1Gb/s σε περιοχές που ακόμη δεν εξυπηρετούνται πλήρως.

Η Infratel Italia, ο οργανισμός που είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση του έργου, δήλωσε ότι στόχος είναι να καλύψει άλλα 7 εκατομμύρια νοικοκυριά με ευρυζωνικά δίκτυα υψηλής ταχύτητας που προσφέρουν ταχύτητες λήψης 1Gb/s και 200Mb/s upload.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία έως τις 16 Μαρτίου για να υποβάλουν προσφορές για τη χρηματοδότηση. Συνολικά οι διαθέσιμες περιοχές είναι 15 και οι εργασίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 30 Ιουνίου 2026. Η δημόσια χρηματοδότηση θα συνεισφέρει έως και στο 70 τοις εκατό συνολικών δαπανών.

Η πρόσκληση υποβολής προσφορών είναι η πρώτη στο πλαίσιο του νέου σχεδίου “Italia a 1 Giga”, μία από τις πολλές πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής υπερευρυζωνικότητας της Ιταλίας. Η προσέγγιση περιλαμβάνει επίσης σχέδια για τη σύνδεση σχολείων και εγκαταστάσεων υγειονομικής περίθαλψης, καθώς και προώθηση της ανάπτυξης δικτύων 5G.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι χρηματοδοτήσεις προέρχονται από το “Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας” της Ιταλίας, ένα πρόγραμμα της χώρας που τελείται υπό το πλαίσιο του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο στοχεύει στον μετριασμό των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας του Covid-19 (coronavirus).

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία από το Συμβούλιο FTTH της Ευρώπης έδειξαν ότι η Ιταλία αναμενόταν να αυξήσει τα υποστηριζόμενα νοικοκυριά στα 16 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2021, μια αύξηση του 46% σε σχέση με το 2020.

Μέχρι το 2026, ο αριθμός αναμένεται να φτάσει τα 26 εκατομμύρια νοικοκυριά.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης