Η πανδημία έχει ωθήσει δεκάδες χώρες παγκοσμίως στην εφαρμογή νέων μηχανισμών και συνηθειών σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η εξάπλωση του ιού. Υπηρεσίες απέκτησαν ολοκληρωμένη ψηφιακή μορφή, η τηλεργασία και η τηλεκπαίδευση εφαρμόστηκαν με μεγάλη ταχύτητα και η μάσκα έγινε μέρος της καθημερινότητας.

Μάλιστα, η Ιαπωνία αποφάσισε να πάει ένα βήμα παραπέρα και να δημιουργήσει τουαλέτες με ολογραφικό πάνελ και εικονικά πλήκτρα που αιωρούνται στον αέρα, ώστε οι χρήστες να μη χρειάζεται να έρχονται σε επαφή με πλήκτρα, τα οποία αποτελούν πηγή μικροβίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για προϊόν της Murakami Corporation, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Parity Innovations. Υπέρυθροι αισθητήρες ανιχνεύουν την κίνηση των δαχτύλων και υπολογίζουν ποιο πλήκτρο επέλεξε ο χρήστης, ενεργοποιώντας την αντίστοιχη λειτουργία της τουαλέτας. Το πάνελ έχει μάλιστα και τη δυνατότητα να προβάλλει βίντεο.

Η εν λόγω τεχνολογία μπορεί να ενσωματωθεί και σε άλλες χρήσεις που απαιτούν από τα δάχτυλά μας να ακουμπούν κάποιες επιφάνειες, όπως ATM, ασανσέρ, ακόμα και ηλεκτρικές συσκευές στην κουζίνα. Γι΄ αυτόν τον λόγο, η Murakami ετοιμάζεται για μαζική παραγωγή των πάνελ μέσα στο 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης