H εταιρία που κατασκευάζει τις πασίγνωστες κάμερες GoPro και πλέον παράγει τα δικά της drones, προέβη σε ανακοίνωση για την ανάκληση 2.500 Karma drones, καθώς υπήρξαν αναφορές για μοντέλα, που μπορεί ξαφνικά να χάσουν την ενέργειά τους. Το πρόβλημα είναι ότι κατά την διάρκεια της πτήσης, η μπαταρία μπορεί να χάσει ξαφνικά την ενέργειά της και το drone πέφτει στο έδαφος. Εκτός της πιθανότητας να καταστραφεί το drone, υπάρχει κίνδυνος και για άτομα που μπορεί να βρίσκονται από κάτω. Προς το παρόν δεν έχει αναφερθεί κάποιο περιστατικό τραυματισμού.

Δείτε ΕΔΩ το drone, GoPro Karma.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H μετοχή της εταιρίας έπεσε κατά 4,7% στα 10,35 δολάρια. Η ανάκληση έρχεται μια εβδομάδα έπειτα από την ανακοίνωση για τις μειωμένες προβλέψεις πωλήσεων για το 4ο τρίμηνο στα 600-650 εκ. δολάρια, το οποίο είναι κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών για 666,14 εκ. δολάρια, λόγω προβλημάτων στην παραγωγή της Hero 5 Ultra HD Action Camera.

O αναλυτής της Oppenheimer & Co, Andrew Uerkwitz, αναφέρει ότι η εταιρία μπορεί να βιάστηκε να φέρει τα προϊόντα στα ράφια των καταστημάτων και γι’ αυτό να έγιναν λάθη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η GoPro αναφέρει ότι σκοπεύει να συνεχίσει τις αποστολές των συσκευών Karma άμεσα μετά την επίλυση του θέματος. Ανέφεραν ότι θα δώσουν πλήρη επιστροφή για τα χρήματα των πελατών, αντί να αντικαταστήσουν τα drones, που έχουν αγοραστεί από τις 23 Οκτωβρίου.

Ο Uerkwitz ανέφερε ότι μπορεί η GoPro να ελαχιστοποίησε τη ζημιά με την ανάκληση, καθώς οι περισσότεροι πελάτες είναι αφοσιωμένοι στην εταιρία και αγοράζουν άμεσα τα προϊόντα.

“Όσοι δουν την ανάκληση πιθανόν να είναι πιο πιστοί οπαδοί της GoPro και να είναι δύσκολο να χάσουν την εμπιστοσύνη τους στην εταιρία”, αναφέρει.

Η GoPro λάνσαρε το Karma, το πρώτο τους drone, στα μέσα Σεπτεμβρίου, έπειτα από μια καθυστέρηση. Η GoPro ήδη έχει αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα με την παραγωγή της συσκευής, τα οποία έχουν οδηγήσει σε μικρότερες ποσότητες Karma, απ’ ότι είχαν υπολογιστεί.

Πηγή: Reuters.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης