Η Google και η Microsoft «αλληλο-τρολάρονται» για τις ευπάθειές των λογισμικών τους

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017, 21:15
Η Google και η Microsoft «αλληλο-τρολάρονται» για τις ευπάθειές των λογισμικών τους
H Google έχει μακρά προϊστορία "πειραγμάτων" με την Microsoft. Η εταιρεία έχει αναρτήσει δημοσίως τις ευπάθειες των λογισμικών του ανταγωνιστή της και όπως είναι λογικό, η Microsoft δεν είναι πολύ χαρούμενη με αυτό. Αυτή τη φορά όμως είναι η σειρά της.


Η Microsoft βρήκε ευπάθεια στον Chrome browser και παρόλο που η Google ήδη έχει προσφέρει patch στις beta εκδόσεις, ακόμα δεν έχει διορθώσει την public έκδοση εδώ και περίπου έναν μήνα.

Η Google παρ' όλα αυτά ανάρτησε στο GitHub άμεσα τη διόρθωση, προτού την εφαρμόσουν στην public έκδοση. Η Microsoft θεωρεί ότι προτεραιότητα πρέπει να δίνεται στην άμεση διόρθωση και όχι στη δημοσιοποίησή τους. Κάτι το οποίο φαίνεται λογικό. Η Google έκανε έναν μήνα να διορθώσει την ευπάθεια, ενώ δεν είναι και ιδιαίτερα έξυπνο να αναρτάται σε δημόσια θέα ο τρόπος που διορθώνουν αυτά τα λάθη.Ο υγιής ανταγωνισμός πάντα έχει οφέλη, ενώ σκοπός είναι να διορθώνονται τα λάθη το ταχύτερο δυνατό για την ασφάλεια των καταναλωτών. Σε αυτή τη φάση ίσως έχουμε ξεφύγει λίγο από τον... "υγιή" ανταγωνισμό όμως.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017, 21:15