Η Google έχει κλείνει σήμερα 23 χρόνια από την ίδρυσή της και το γιορτάζει με ένα doodle, που δείχνει μια τούρτα γενεθλίων, αλλά και ένα blog post που αναφέρει τα εξής:
 

“Λένε ότι μια τυχαία συνάντηση μπορεί να αλλάξει την πορεία της ζωής σας. Στην περίπτωση της Google, μια τυχαία συνάντηση δύο επιστημόνων πληροφορικής άλλαξε την πορεία του Διαδικτύου και τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 1997, ο Σεργκέι Μπριν, μεταπτυχιακός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, έτυχε να αναδείξει τον Λάρι Πέιτζ, ο οποίος σκεφτόταν τότε το μεταπτυχιακό του στο Στάνφορντ. Μέχρι τον επόμενο χρόνο, οι δύο συνιδρυτές της Google έφτιαξαν μια μηχανή αναζήτησης μαζί στους κοιτώνες τους και ανέπτυξαν το πρώτο τους prototype. Το 1998, η Google Inc. γεννήθηκε επίσημα.

Καθημερινά, εκτελούνται δισεκατομμύρια αναζητήσεις στην Google σε περισσότερες από 150 γλώσσες σε όλο τον κόσμο, και ενώ πολλά έχουν αλλάξει από τις πρώτες μέρες της Google, από τον πρώτο διακομιστή της που στεγαζόταν σε ένα ντουλάπι κατασκευασμένο από toy blocks στους διακομιστές της που βρίσκονται τώρα σε περισσότερα από 20 κέντρα δεδομένων παγκοσμίως, η αποστολή της να καταστήσει τις πληροφορίες του κόσμου προσβάσιμες σε όλους παραμένει η ίδια.”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης