Μια συμφωνία που ήθελε εδώ και μήνες την Google να εξαγοράζει μέρος της HTC τελικά ολοκληρώθηκε. Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν μόλις τη συμφωνία, με τις λεπτομέρειες να είναι αυτές που είχαν ανακοινωθεί αρχικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά το γεγονός ότι η ομάδα που κατασκευάζει τα κινητά Pixel θα γίνει μέρος της Google, η HTC αναφέρει ότι θα συνεχίσει να λανσάρει κινητά με το όνομά της, αλλά και Vive προϊόντα στον VR χώρο. Παράλληλα, ανέφερε ότι θα συνεχίσει να ερευνά ευκαιρίες στον χώρο της AR, της AI και της τεχνολογίας IoT.

Ο Rick Osterloh της Google ανέφερε σε ανάρτησή του τα εξής: “Από σήμερα ξεκινάμε δουλειά με τους νέους μας συνεργάτες, καθοδηγούμενοι από τον στόχο μας να δημιουργούμε καινοτόμες εμπειρίες, που βοηθούν τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, συνδυάζοντας τα καλύτερα στοιχεία από την τεχνητή νοημοσύνη, το λογισμικό και το υλικό της Google.”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον Osterloh, έπειτα από αυτήν τη συμφωνία, οι εγκαταστάσεις τους στην Taipei θα είναι οι μεγαλύτερες στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού. Είναι ο τρίτος χρόνος που ασχολείται η εταιρεία με το hardware και φαίνεται να επενδύει για πολύ μεγαλύτερο διάστημα.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης