Οι εταιρείες Alphabet και Aramco διαπραγματεύονται τη δημιουργία ενός «μεγάλου τεχνολογικού κόμβου» στο Ριάντ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018, 01:22
Οι εταιρείες Alphabet και Aramco διαπραγματεύονται τη δημιουργία ενός «μεγάλου τεχνολογικού κόμβου» στο Ριάντ
Η μητρική εταιρεία της Google, η Alphabet Inc, συζητάει με τη σαουδαραβική δημόσια επιχείρηση πετρελαίου Aramco τη δημιουργία ενός «μεγάλου τεχνολογικού κόμβου» στο βασίλειο, αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας The Wall Street Journal, οι συντάκτες του οποίου επικαλούνται πρόσωπα ενήμερα όσον αφορά τη δυνητική συμφωνία.

Δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί σε ποιον θα ανήκουν τα δεδομένα, τι είδους δεδομένα θα αξιοποιούν τα κέντρα που θα δημιουργηθούν, ή υπό τον έλεγχο ποιου μέρους θα διατελούν, κατά το δημοσίευμα της WSJ.

Δεν ήταν διαθέσιμοι εκπρόσωποι της Αράμκο ή της Άλφαμπετ για να σχολιάσουν το δημοσίευμα όταν τους αναζήτησε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Δύο από τους ανταγωνιστές της Άλφαμπετ, η Apple Inc και η Amazon Inc, βρίσκονται επίσης σε επαφή με το Ριάντ κι εξετάζουν δυνητικές επενδύσεις στη Σαουδική Αραβία, εντός των ορίων της προσπάθειας του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν το βασίλειο να διαφοροποιήσει τις πηγές προσόδων του, να προσελκύσει διεθνείς τεχνολογικούς κολοσσούς και να αλλάξει την εικόνα του.

Μια κοινοπραξία μεταξύ της Άλφαμπετ και της Αράμκο θα βοηθούσε εξάλλου τη σαουδαραβική εταιρεία να επεκτείνει τα ερείσματά τις στις ΗΠΑ, κάτι που αποτελεί διακηρυγμένο στόχο της.

Το μέγεθος της εταιρείας που θα προέκυπτε από μια τέτοια κοινοπραξία επίσης δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, αλλά ενδέχεται να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να εισαχθεί στο σαουδαραβικό χρηματιστήριο.

Εξάλλου, δεν έχει ακόμη αποφασιστεί σε ποιο χρηματιστήριο θα επιλέξει τελικά η Αράμκο να διαθέσει μετοχές, στο πλαίσιο μιας διαδικασίας που δεν αποκλείεται να τη μετατρέψει στην εταιρεία με την υψηλότερη χρηματιστηριακή αξία στον κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018, 01:23