Καθώς μπήκε το φθινόπωρο, έφτασε και η περίοδος της επιστροφής στα σχολεία. Μετά από έναν χρόνο γεμάτο lockdowns και διαφόρων ειδών εκπαίδευσης, τα παιδιά και οι δάσκαλοι επιχειρούν να επιστρέψουν κανονικά στις τάξεις. Δυστυχώς, η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού βρίσκεται σε έξαρση, φέρνοντας αβεβαιότητα και απειλώντας να χαλάσει τα όποια πλάνα για δεύτερη συνεχόμενη σχολική χρονιά.

Η περίοδος αυτή ξυπνά ποικίλα συναισθήματα σε παιδιά και γονείς. Ενώ πολλοί είναι ενθουσιασμένοι στο ενδεχόμενο επιστροφής στις τάξεις μετά από μήνες τηλεκπαίδευσης, άλλοι παρακολουθούν με ανησυχία τα κρούσματα και τις νοσηλείες παιδιών μικρής ηλικίας. Ακόμη κι αν τα σχολεία ανοίξουν κανονικά, κάποια παιδιά δεν θα είναι εκεί. 
 
Η Rakuten Viber, η μεγαλύτερη εφαρμογή μηνυμάτων στην Ελλάδα, σφυγμομετρά τις επιθυμίες χιλιάδων χρηστών της εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς. Σχεδόν 200.000 χρήστες συμμετείχαν σε μια εθελοντική δημοσκόπηση σε 11 χώρες (Ελλάδα, Ουγγαρία, Κροατία, Σερβία, Βοσνία, Βουλγαρία, Ουκρανία, Σλοβακία, Τσεχία, Πολωνία και Σλοβενία) και ξεδιπλώνουν τα συναισθήματά τους εν όψει του ανοίγματος των σχολείων εν μέσω της συνεχιζόμενης πανδημίας του COVID-19. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δημοσκόπηση ρώτησε τους συμμετέχοντες πώς προτιμούν να ξεκινήσει η σχολική χρονιά φέτος. Οι Έλληνες ήταν ξεκάθαροι στην επιθυμία τους να γίνει κανονικά επιστροφή στις τάξεις, δηλώνοντας κατά 79% ότι θέλουν μια παραδοσιακή μορφή εκπαίδευσης για φέτος. Μόνο 8% δήλωσε ότι προτιμά την τηλεκπαίδευση και 12% μία μείξη και των δύο μορφών διδασκαλίας. 

Η κατάσταση δεν είναι πολύ διαφορετική και στις υπόλοιπες χώρες, με το 70% όσων συμμετείχαν να υποστηρίζουν την επιστροφή σε κανονική διδασκαλία στις τάξεις. Το μεγαλύτερο ποσοστό υπέρ αυτής της επιλογής σημειώθηκε στη Σερβία, με 87%. 

Όπως είναι λογικό και στη δεύτερη ερώτηση («ποιον τρόπο εκπαίδευσης θεωρείτε πιο αποδοτικό;») και έχοντας να επιλέξουν μεταξύ διδασκαλίας στις τάξεις, εξ αποστάσεως ή μια μείξη των δύο, 80% όσων ψήφισαν στη δημοσκόπηση και 89% των Ελλήνων είναι υπέρ της φυσικής διδασκαλίας στις τάξεις. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η online διδασκαλία έφερε μια επανάσταση στον τρόπο που οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί διαχειρίζονται την εκπαίδευση. Είμαστε χαρούμενοι που το Viber είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές όταν μιλάμε για υποστηρικτική επικοινωνία κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, συνδέοντας όλους τους εμπλεκόμενους. Είναι μια μεγάλη ευθύνη για εμάς το να συνεχίζουμε να συνδέουμε αυτές τις ομάδες με ένα εύκολο και βολικό τρόπο, ώστε να μπορούν να οργανώσουν την καινούργια σχολική χρονιά που ξεκινά σύντομα με τον καλύτερο τρόπο» λέει ο Atanas Raykov, Senior Director EMENA της Rakuten Viber.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στις επίσημες κοινότητες του Viber στις παραπάνω χώρες, η εφαρμογή παραμένει πρώτη επιλογή για επικοινωνία μεταξύ γονιών, δασκάλων και συμμαθητών, ενώ σε μικρότερο βαθμό χρησιμοποιείται για ανταλλαγή αρχείων για εργασίες στο σπίτι ή για online μαθήματα. 

Για να υποστηρίξει και να ανεβάσει τη διάθεση των μαθητών τη νέα χρονιά, η κοινότητα του Alfavita.gr σε συνεργασία με το Viber έφτιαξε μια συλλογή αυτοκόλλητων που εγγυάται διασκεδαστικές συνομιλίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης