Σύμφωνα με αναλυτές, υπάρχει 40% πιθανότητα η Apple να εξαγοράσει την Netflix εξαιτίας μείωσης εταιρικού φόρου που εφάρμοσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Οι αναλυτές της Citi, Asiya Merchant και Jim Suva, σημειώνουν ότι η μείωση του φόρου μαζί με μια εφάπαξ προσφορά για επαναπατρισμό των διεθνών μετρητών από αμερικάνικες εταιρείες θα μπορούσαν να οδηγήσουν την Apple να δαπανήσει 220 δισεκατομμύρια δολάρια για να εξαγοράσει άλλες εταιρείες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Η επιχείρηση έχει πάρα πολλά μετρητά – σχεδόν 250 δισεκατομμύρια δολάρια – που αυξάνονται κατά 50 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Αυτό είναι ένα καλό πρόβλημα για να έχει κάποιος”, δήλωσε ο Suva και ο Merchant στους πελάτες σύμφωνα με το Business Insider.

“Η Apple ως τώρα απέφευγε να επαναπατρίσει μετρητά στις ΗΠΑ για να αποφύγει την υψηλή φορολογία. Ως εκ τούτου, η φορολογική μεταρρύθμιση μπορεί να επιτρέψει στην Apple να χρησιμοποιήσει αυτά τα μετρητά. Με πάνω από το 90% των χρημάτων που διαμένουν στο εξωτερικό, ένας εφάπαξ φόρος επαναπατρισμού 10% θα έδινε στα Apple 220 δισεκατομμύρια δολάρια για εξαγορές.”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Apple θα χρειαζόταν μόνο το ένα τρίτο αυτού του αριθμού μετρητών για να εξαγοράσει τη Netflix σύμφωνα με τους αναλυτές και δεδομένου ότι η εταιρεία αγωνίζεται να μπει πιο βαθιά στον κόσμο της τηλεόρασης και του video streaming (πέρα ​​από τις υπηρεσίες Apple TV), μια τέτοια εξαγορά φαίνεται πολύ πιθανή.

Οι αναλυτές έχουν μερικές ακόμα υποψήφιες εταιρείες που προορίζονται για πιθανές εξαγορές της Apple, με κύριες την Disney (πιθανότητα περίπου 25%), αλλά και τις εκδότριες εταιρείες video games, Take Two και Activision (10% πιθανότητα).

Ωστόσο, δεδομένου του ενδιαφέροντός της εταιρείας για τηλεοπτικές και κινηματογραφικές ταινίες, αλλά και περιεχόμενο βίντεο, η Netflix είναι η πιο πιθανή επιλογή.

Αν η Apple αποφασίσει να αγοράσει τη Netflix, ο ανταγωνισμός θα γίνει πολύ σκληρός, καθώς οι Amazon και Google θα αναζητήσουν νέους τρόπους για να υποστηρίξουν τα Amazon Prime και YouTube αντίστοιχα, ώστε να αποτρέψουν την ενδεχόμενη παντοδυναμία του Netflix με τη βοήθεια της Apple και του iOS οικοσυστήματος.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης