Η Hive, μία από τις εταιρείες που παρείχαν υπηρεσίες με ηλεκτρικά πατίνια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και θυγατρική της Daimler, ανακοίνωσε σήμερα την αποχώρησή της από την Ελλάδα. Η διαδικασία έγινε αρκετά απότομα, καθώς μέχρι και πριν μερικές ημέρες είχε στα σχέδιά της να φέρει νέα μοντέλα και να επεκταθεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, δεν υπάρχουν ακόμη οι κατάλληλες συνθήκες, εννοώντας το ολοκληρωμένο νομικό πλαίσιο, που θα επιτρέψουν της ασφαλή λειτουργία των οχημάτων στην Ελλάδα, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιστροφή της, αν και όταν αλλάξουν αυτές.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας:

«Η Hive ανακοινώνει ότι λαμβάνει τη στρατηγική απόφαση να μη συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες της στην Ελλάδα από σήμερα, Παρασκευή 28η Φεβρουαρίου 2020. Η εταιρία θα εστιάσει σε άλλες Ευρωπαϊκές αγορές που ήδη λειτουργούν με συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο το οποίο δίνει τη δυνατότητα για λειτουργία συγκεκριμένου αριθμού παρόχων. Η HIVE πιστεύει ακράδαντα ότι αυτό είναι προς το συμφέρον των πόλεων, των καταναλωτών και των εταιριών. Η απουσία ολοκληρωμένου νομικού πλαισίου που δημιουργεί ένα οργανωμένο περιβάλλον επιχειρηματικής λειτουργίας αναγκάζει την εταιρεία να αποχωρήσει επί του παρόντος από την ελληνική αγορά. Πιστεύοντας στις δυνατότητες της ελληνικής αγοράς, αν οι συνθήκες αλλάξουν σίγουρα η εταιρία θα επανεξετάσει την ελληνική αγορά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης