Η Huawei επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζει να πουλήσει όλα τα επιχειρηματικά στοιχεία της Honor σε μια κινεζική κοινοπραξία, καθώς η εταιρεία κινείται για να αποφύγει τις αυστηρότερες εμπορικές κυρώσεις από τις ΗΠΑ.
 

Σε μια δήλωση, η Huawei ανέφερε ότι το καταναλωτικό της τμήμα είχε «τεθεί υπό τεράστια πίεση» λόγω της «συνεχιζόμενης μη διαθεσιμότητας τεχνικών στοιχείων που απαιτούνται για τα κινητά τηλέφωνά μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανέφερε ότι η πώληση στην εταιρεία Shenzhen Zhixin New Information Technology Co θα «βοηθούσε τους πωλητές και τους προμηθευτές των καναλιών της Honor να υπερβούν αυτήν τη δύσκολη στιγμή».

«Αυτή η κίνηση προήλθε από τη βιομηχανική αλυσίδα της Honor για να εξασφαλίσει τη δική της επιβίωση. Πάνω από 30 συνεργάτες και έμποροι της Honor πρότειναν αυτήν την εξαγορά.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την πώληση, η Huawei δεν θα κατέχει μετοχές και δεν θα εμπλακεί στη διαχείριση της νέας εταιρείας.

Την περασμένη εβδομάδα, το Reuters ανέφερε ότι η Huawei πλησίαζε την ολοκλήρωση μιας συμφωνίας για την πώληση των περιουσιακών στοιχείων της Honor, συμπεριλαμβανομένης της επωνυμίας, των λειτουργιών Ε & Α και της διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας σε έναν όμιλο με επικεφαλής τον διανομέα ακουστικών Digital China και την κυβέρνηση της Shenzhen για 100 δισεκατομμύρια CNY (15,2 δισεκατομμύρια δολάρια).

Από τη δημιουργία της το 2013, η Honor που εστιάζει στο νεανικό κοινό διέθεσε στο εμπόριο φορητές συσκευές σε low και mid-range και έφτασε περισσότερες από 70 εκατομμύρια πωλήσεις μονάδων ετησίως, δήλωσε η Huawei.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης