Το να χάσετε ή να ξεχάσετε τα στοιχεία για το email σας ή να μην έχετε πλέον πρόσβαση στον Google λογαριασμό σας μπορεί να γίνει πραγματικά ενοχλητικό ή να σας επηρεάσει με πολύ σοβαρές συνέπειες, ενώ το ίδιο μπορεί να γίνει ακόμη κι αν σας χακάρουν.

Μην ανησυχείτε όμως. Αν είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι, μπορείτε να ανακτήσετε τα στοιχεία σας. Δείτε παρακάτω τον τρόπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Πώς να ανακτήσετε τον λογαριασμό σας στην Google, εάν έχετε ξεχάσει τη διεύθυνση email

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν έχετε πρόβλημα, επειδή δεν μπορείτε να θυμηθείτε τη διεύθυνση του email σας, μπορείτε να πάτε στη σελίδα της Google “Βρείτε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας”.

Θα χρειαστεί να εισάγετε το πλήρες όνομα που είναι συνδεδεμένο με τον λογαριασμό σας, όπως επίσης και το τηλέφωνό σας ή το email ανάκτησης που είναι συσχετισμένο.

Πώς να ανακτήσετε τον λογαριασμό σας στην Google εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας

Εάν το πρόβλημά σας είναι ότι ξεχάσατε τον κωδικό ασφαλείας σας, τότε μπορείτε να μεταβείτε στη σελίδα ανάκτησης λογαριασμού για να δημιουργήσετε νέο κωδικό ασφαλείας. Θα χρειαστεί να γίνει η ταυτοποίησή σας μέσω κάποιων ερωτήσεων ασφαλείας.
 

Αν είναι εφικτό, χρησιμοποιήσετε κάποια συσκευή ή browser που ήδη έχετε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν.

Αν δεν τα καταφέρετε να ολοκληρώσετε τη διαδικασία της ταυτοποίησης, θα έχετε ξανά την ευκαιρία να το κάνετε, ενώ η Google σας προσφέρει μερικές συμβουλές, αν δυσκολεύεστε. Αφού γίνει η ταυτοποίηση θα μπορέσετε να αλλάξετε τον κωδικό σας.

Αν έχετε ξεχάσει και τη διεύθυνση email σας, τότε θα πρέπει πρώτα να ακολουθήσετε τον παραπάνω οδηγό.

Πώς να ανακτήσετε τον λογαριασμό σας στην Google εάν σας έχουν χακάρει

 

Εάν προσπαθήσετε να μπείτε στον λογαριασμό σας και δείτε ότι κάποιος έχει αλλάξει τον αριθμό ανάκτησης ή τον κωδικό σας ή διέγραψε τον λογαριασμό σας (ή ακόμα κι εσείς αν τον διαγράψετε κατά λάθος), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πάλι τη σελίδα Ανάκτησης Λογαριασμού.

Αν έχετε μετά από όλα αυτά και πάλι πρόβλημα, μπορείτε να απευθυνθείτε στην εξυπηρέτηση πελατών της Google.

 

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης