Τα downloads του Google Play έφτασαν στα ύψη, καθώς το τελευταίο τρίμηνο του 2017, η υπηρεσία είδε τα μεγαλύτερα νούμερα ως σήμερα. Σύμφωνα με αναφορά του App Annie, τα downloads των εφαρμογών μέσω Google Play ξεπέρασαν τα 19 δισ. για το τελευταίο τρίμηνο του 2017, κάτι που αποτελεί νέο ρεκόρ. Τα νούμερα αυτά δείχνουν επίσης την ψαλίδα που ανοίγει ανάμεσα στο Google Play και στο App Store της Apple, ένα προβάδισμα που πλέον έχει φτάσει στο 145%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, οι χώρες που έχουν τα περισσότερα downloads είναι η Ινδία, η Ινδονησία και η Βραζιλία, οι οποίες βοήθησαν στην αύξηση των συνολικών downloads ανά έτος (κατά 10%). Η Ινδία συγκεκριμένα ξεπέρασε τις ΗΠΑ σε συνολικές λήψεις iOS και Android για πρώτη φορά.

Όσο για το τι κατεβάζουν οι χρήστες, η αναφορά κάνει λόγο για παιχνίδια, οικονομικές, αλλά και εφαρμογές για προσωποποίηση των κινητών. Οι οικονομικές εφαρμογές επίσης έχουν μεγάλη επιτυχία σε iOS, όπου ήρθαν δεύτερες σε λήψεις για το τέταρτο τρίμηνο, χάρη σε χρήστες που μεταφέρουν τις τραπεζικές τους συναλλαγές στα κινητά τους, ενώ υπάρχει και αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα κρυπτο-νομίσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατηγορία αναμένεται να συνεχίσει να μεγαλώνει κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018. Πρώτη κατηγορία για το 4ο τρίμηνο σε iOS ήταν οι εφαρμογές για αγορές.

Τόσο σε iOS, όσο και σε Google Play βλέπουμε πολλές αγορές μέσω εφαρμογών επίσης. Στις αγορές, το iOS διατηρεί προβάδισμα -σχεδόν δύο φορές μεγαλύτερο τζίρο- με 11,5 δισ. δολάρια από τους χρήστες iOS. Η Αμερική είναι νο. 1 σε αυτήν την κατηγορία τόσο σε iOS, όσο και σε Google Play. Στη θέση νο. 2 βρίσκεται η Ταϊβάν για iOS και η N. Κορέα για Google Play, ενώ η Γερμανία είναι νο. 3 και στις δυο πλατφόρμες.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης