Ο πολυαναμενόμενος Firefox 57, γνωστός και ως Firefox Quantum της Mozilla κυκλοφόρησε επίσημα σήμερα. Η πιο πρόσφατη έκδοση, σύμφωνα με την εταιρεία, φέρνει τεράστιες βελτιώσεις στις επιδόσεις και είναι πλέον διαθέσιμος για Windows, macOS, Linux, Android και iOS.

Ο ανανεωμένος browser βασίζεται σε μια νέα, πανίσχυρη μηχανή που είναι ανπεπτυγμένη για ταχύτατες επιδόσεις. Οι φόρτωση σελίδων είναι καλύτερη, γρηγορότερη και χρησιμοποιεί λιγότερη μνήμη, ενώ διαθέτει νέα εμφάνιση και “έξυπνα” χαρακτηριστικά για βελτιωμένη εμπειρία στην περιήγηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την Mozilla, o Firefox Quantum είναι 30% ελαφρύτερος σε σχέση με τον Chrome της Google.

Δυστυχώς, υπάρχει ασυμβατότητα με κάποια extensions, καθώς πλέον δεν θα λειτουργούν τα legacy, αλλά μόνο τα WebExtensions. Ήδη είναι διαθέσιμα σε WebExtensions κάποια από τα πιο δημοφιλή, αλλά ακόμα είναι πολλά αυτά που δεν είναι συμβατά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Firefox Quantum επιτέλους εκμεταλλεύεται τους πολλαπλούς πυρήνες της CPU mμε ταχύτερη CSS μηχανή που τρέχει παράλληλα σε πολλούς πυρήνες και όχι μόνο σε έναν. Η Mozilla λέει ότι δεν μπορεί να το κάνει κανένας άλλος browser αυτό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης