Πριν από λίγα χρόνια το Facebook κατέβαλε προσπάθειες για να πείσει τους χρήστες να μετακομίσουν στο Messenger app, αντί να χρησιμοποιούν το chat μέσα από το Facebook app. Αυτό σήμαινε πως θα έπρεπε να κατεβάσουν μια ξεχωριστή εφαρμογή.

Με αυτόν τον τρόπο το Facebook θα είχε δυο εφαρμογές μέσω των οποίων θα μπορούσε να «εκμεταλλευτεί» την τεράστια βάση χρηστών του. Αυτή τη στιγμή το Messenger έχει πάνω από 1 δισ. μηνιαίους χρήστες. Επίσης να υπενθυμίσουμε ότι η desktop έκδοση για την ανταλλαγή μηνυμάτων στο Facebook άλλαξε και αυτή σε Messenger.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσα από post στο Messenger Blog, το Facebook ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε να δοκιμάζει τις διαφημίσεις στο Messenger app. Οι δοκιμές θα ξεκινήσουν από Αυστραλία και Ταϊλάνδη και οι διαφημίσεις θα εμφανίζονται στην home screen. Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να βάλουν τη διαφήμιση κάτω από τις πρόσφατες συνομιλίες σας. Είναι κάτι ανάλογο με τα notifications που εμφανίζονται όταν κάποιος φίλος σας έχει γενέθλια ή κάτι σαν το κομμάτι του Messenger που σου δείχνει ποιος είναι ενεργός.

Οι διαφημίσεις αυτές δεν μπορούν να απενεργοποιηθούν, αλλά οι χρήστες θα έχουν την επιλογή να τις κρύψουν ή να κάνουν report, όταν δεν τις θεωρούν σχετικές. Να σημειωθεί ότι οι διαφημίσεις δεν θα εμφανίζονται αν οι χρήστες δεν έχουν ξεκινήσει πρώτοι μια συζήτηση με κάποια επιχείρηση. Η επιχείρηση δεν μπορεί να ξεκινήσει να στέλνει απευθείας μήνυμα στον χρήστη, αν δεν την έχει ξεκινήσει εκείνος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την απόφαση να φέρει τις διαφημίσεις στο Messenger, το Facebook ρίχνει το «φταίξιμο» στις επιχειρήσεις, οι οποίες επέμεναν ότι είναι μια τεράστια ευκαιρία να «αυξήσουν τις πωλήσεις, να ενισχύσουν το brand τους και να αυξήσουν την ικανοποίηση των χρηστών».

Το Facebook ευελπιστεί να λάβει αρκετό feedback από τις επιχειρήσεις και τους χρήστες που συμμετέχουν στην δοκιμή, για να λανσάρει τις διαφημίσεις σε όλους.

Πηγή: Techblog.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης