Ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ, η T-Mobile, έγινε στόχος χάκερ, όταν μια κυβερνοεπίθεση κατέληξε σε κλοπή προσωπικών δεδομένων περίπου 2 εκατ. πελατών της εταιρείας. Η T-Mobile αυτήν τη στιγμή προσεγγίζει τους πελάτες της για το θέμα μέσω μηνύματος στο κινητό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της T-Mobile, το χακάρισμα εντοπίστηκε στις 20 Αυγούστου και εξουδετερώθηκε άμεσα. Περιγράφεται ως “μη εγκεκριμένη πρόσβαση” και η εταιρεία γρήγορα ξεκαθάρισε ότι δεν έχουν διαρρεύσει οικονομικές λεπτομέρειες, ούτε λεπτομέρειες για την κοινωνική ασφάλιση ή κωδικοί των λογαριασμών. Ίσως έχουν διαρρεύσει όμως πληροφορίες προσωπικής φύσης, όπως διευθύνσεις, ονόματα και αριθμοί λογαριασμών.

Εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε την επίθεση και ανέφερε ότι ύποπτη για την επίθεση είναι μια γνωστή διεθνής ομάδα χάκερ. Σύμφωνα με τη δήλωση, η ομάδα ασφαλείας της T-Mobile μπόρεσε να εξουδετερώσει το χακάρισμα την ίδια μέρα που εντοπίστηκε. Ενώ δεν δόθηκαν λεπτομέρειες, ο εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε ότι επηρεάστηκαν λιγότερο από το 3% της πελατειακής βάσης της εταιρείας που αγγίζει τα 77 εκατ., άρα περίπου 2 εκατ. χρήστες.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης