Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Sussex στο Ην. Βασίλειο ανακάλυψαν μια νέα μέθοδο που ονομάζεται “nano-origami” για να βελτιώσουν τις ταχύτητες των υπολογιστών παγκοσμίως, κατασκευάζοντας τα μικρότερα τσιπ στον κόσμο.
 

Επάνω σε γραφένιο και σε νανοϋλικά 2D δημιούργησαν τσακίσματα και ρωγμές. Ανακάλυψαν έπειτα ότι αν δώσουν τέτοια μορφή στο γραφένιο, τότε αυτό λειτουργεί σαν μικροτσίπ. Μέσω της τσάκισης, κατάφεραν να βρουν τρόπο να φτιάξουν μικροτσιπ με 100 φορές μικρότερο μέγεθος από τα ήδη υπάρχοντα.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή η ανακάλυψη μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά σημαντική για το μέλλον των υπολογιστών. Όπως αναφέρει ο καθηγητής Alan Dalton του Πανεπιστημίου του Sussex, ο οποίος εργάστηκε επάνω στην έρευνα, «χρησιμοποιώντας αυτά τα νανοϋλικά θα κάνουμε τα τσιπ μικρότερα και ταχύτερα. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς οι κατασκευαστές φτάνουν πλέον στα όρια του τι μπορει να κατασκευαστεί με την παραδοσιακή τεχνολογία των ημιαγωγών. Αυτό θα κάνει τους υπολογιστές και τα τηλέφωνα χιλιάδες φορές ταχύτερα στο μέλλον».

Αυτού του τύπου η τεχνολογία που ονομάζεται “straintronics” και χρησιμοποιεί νανοϋλικά, όπως το γραφένιο, αντί για ηλεκτρονικά μέρη, θα εξοικονομήσει χώρο εντός των συσκευών για τη χρήση περισσοτέρων τσιπ.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όλα όσα θέλουμε να κάνουμε με τους υπολογιστές, να τους κάνουμε ταχύτερους δηλαδή, μπορεί να γίνει, μέσω της διαμόρφωσης του γραφενίου κατά αυτόν τον τρόπο», συμπλήρωσε ο καθηγητής.
 

Η ομάδα επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι και πιο φιλική προς το περιβάλλον, καθώς δεν ζητά περισσότερα υλικά και η επεξεργασία απαιτεί λιγότερη ενέργεια, καθώς μπορεί να επιτευχθεί σε θερμοκρασίες δωματίου έναντι των συμβατικών μεθόδων που απαιτούν υψηλές.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης