Το 2014 κλάπηκαν στοιχεία από εκατοντάδες χρήστες και συγκεκριμένα από πολλούς διασήμους. Το συμβάν ονομάστηκε «Celebgate» και ένας από τους χάκερς, που συμμετείχε σε αυτό δήλωσε σήμερα ένοχος. Ο Edward Majerczyk αντιμετωπίζει μέχρι και πέντε χρόνια σε ομοσπονδιακή φυλακή για την παραβίαση του νομοσχεδίου περί απάτης και κατάχρησης υπολογιστών. Όπως και ο συνάδελφός του, Ryan Collins, ο 28-χρονος Majerczyk χρησιμοποίησε το «phishing» για να ξεγελάσει πολλές διασημότητες, ώστε να εισάγουν τα στοιχεία τους μέσω απευθείας σύνδεσης σε πλαστές ιστοσελίδες «ασφαλείας». Ο Majerczyk στη συνέχεια χρησιμοποίησε αυτές τις πληροφορίες για να αποκτήσει πρόσβαση σε περισσότερους από 300 προσωπικούς λογαριασμούς Gmail και iCloud, ανακτώντας ιδιωτικές φωτογραφίες και βίντεο από τα θύματα, συμπεριλαμβανομένων και πολλών διασημοτήτων. Τα θύματα δεν κατονομάστηκαν στα δικαστικά έγγραφα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο κατηγορούμενος απέκτησε παράνομα πρόσβαση όχι μόνο στους e-mail λογαριασμούς, αλλά και στις προσωπικές ζωές των θυμάτων, προκαλώντας ντροπή και χρόνια βλάβη», αναφέρει ο υπο-διευθυντής του FBI, Deirdre Fike σε δήλωσή του. «Ενώ οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε συσκευές, που περιλαμβάνουν προσωπικά δεδομένα, τέτοιες υποθέσεις μάς υπενθυμίζουν ότι πρέπει να προστατεύουμε τις πληροφορίες μας.»

Ο Collins ομολόγησε την ενοχή του για παρόμοια εγκλήματα τον περασμένο Μάρτιο με τους κατήγορους να συμφωνούν σε «μια συνιστώμενη ποινή φυλάκισης 18 μηνών». Ωστόσο, ούτε Majerczyk, αλλά ούτε και ο Collins έχουν κατηγορηθεί για τη διανομή του περιεχομένου που έκλεψαν στο διαδίκτυο, ενώ το Υπουργείο Δικαιοσύνης δήλωσε ότι «οι ερευνητές δεν έχουν ανακαλύψει κανένα στοιχείο που να συνδέει τον Majerczyk με τις διαρροές.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης