Εντυπωσιακή αύξηση σημείωσε φέτος σε σχέση με πέρσι η κίνηση δεδομένων στο νέο Δίκτυο 4G της WIND το διάστημα των Αυγουστιάτικων διακοπών. Έλληνες και ξένοι αξιοποίησαν τα αμέτρητα πλεονεκτήματα του δικτύου της εταιρίας και εκτόξευσαν την επικοινωνία μέσω κινητού τηλεφώνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, τo διάστημα του πιο καλοκαιρινού μήνα – 1 έως 30 Αυγούστου η κίνηση του Δικτύου 4G της WIND στην Περιφέρεια σημείωσε κατακόρυφη αύξηση της τάξεως του 1258%, καθώς Έλληνες, αλλά και ξένοι επισκέπτες κατανάλωσαν χρόνο ομιλίας και άφθονα MB προκειμένου να μοιραστούν στιγμές και να απαθανατίσουν τις ομορφιές της Ελλάδας, να σερφάρουν στο internet μέσω του κινητού τους και φυσικά στα social media.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου της WIND, το αποκορύφωμα της καλοκαιρινής σεζόν, όπως αναμενόταν, ήταν η εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου που τα κινητά πήραν φωτιά.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τo νέο 4G Δίκτυο της WIND, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον φετινό Αύγουστο οι Κυκλάδες αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες στη χρήση κινητού, με τον όγκο δεδομένων (Mobile Internet) στο δίκτυο της WIND να εκτοξεύεται κατά 147%! Πίσω δεν έμειναν ούτε τα νησιά του Β. Αιγαίου, καθώς ο όγκος δεδομένων που έστειλαν οι επισκέπτες τους μέσω κινητού WIND, αυξήθηκε κατά 125%. Δωδεκάνησα και Ήπειρος παρουσίασαν 108% ετήσια αύξηση στη χρήση Mobile Internet αυτό το καλοκαίρι και ακολούθησαν η Κρήτη με 100% και το Ιόνιο με 73%.

Απόλυτος κυρίαρχος στη χρήση Mobile Data με ποσοστό 34% ήταν το YouTube, καθώς οι συνδρομητές WIND φαίνεται ότι ακόμη και στην παραλία έβλεπαν βίντεο στο κινητό τους χάρη στο ισχυρό 4G δίκτυο της εταιρίας. Ακολούθησε η πλοήγηση στο διαδίκτυο (Μobile Browsing) με χρήση της τάξεως του 28% και φυσικά το Facebook μέσω κινητού με ποσοστό πρόσβασης 22%. Η εξόρμηση στις παραλίες και στις ομορφιές της χώρας μας τον Αύγουστο καταγράφηκε βεβαίως και στο Instagram που ήρθε στην 4η θέση ενώ λιγότερη κίνηση είχαν Twitter και Snapchat.

Η αύξηση του όγκου δεδομένων (Mobile Data) βασίζεται στην ενισχυμένη πληθυσμιακή κάλυψη 4G στις συγκεκριμένες περιοχές, η οποία αγγίζει το 90%. Οι ξένοι επισκέπτες εμπιστευόμενοι για υπηρεσίες Roaming το νέο 4G δίκτυο της WIND, είχαν εξίσου ένα μεγάλο μερίδιο στην εντυπωσιακή αύξηση της χρήσης.

Οι Άγγλοι και φέτος το καλοκαίρι αναδείχθηκαν πρώτοι σε επισκεψιμότητα στο Δίκτυο WIND ακολουθούμενοι από τους Ιταλούς και τους Ρώσους. Όσον αφορά στην κίνηση δεδομένων μέσω υπηρεσίας Roaming Data, η οποία σημείωσε αύξηση 300%, τα σκήπτρα κράτησαν οι Νορβηγοί, οι οποίοι όπως φαίνεται προτίμησαν να επικοινωνήσουν με video, φωτογραφίες και μέσω socia lmedia. Την ομάδα των πρωταθλητών στο Roaming Data μέσω WIND 4G συμπλήρωσαν η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, το Ισραήλ και η Γερμανία.

«Οι συνδρομητές WIND απόλαυσαν στις διακοπές τους πραγματικά απρόσκοπτη επικοινωνία και άμεση πρόσβαση στο Internet από κινητό ή tablet με πολύ γρήγορες ταχύτητες 4G, ενώ οι ξένοι τουρίστες που επέλεξαν τη χώρα μας για τις διακοπές τους έδειξαν εμπιστοσύνη στο δίκτυο μας και το χρησιμοποίησαν μέσω Roaming για την επικοινωνία τους. Τα φετινά δεδομένα, επιβεβαιώνουν την εντατική δουλειά την τελευταία 3ετία, τις επενδύσεις για τον πλήρη εκσυγχρονισμό των υποδομών μας, την ανάπτυξη και διάθεση στους καταναλωτές ενός ταχύτατου και κυρίως νέου 4G Δικτύου σε όλη την Ελλάδα» δήλωσε ο Νίκος Πανόπουλος, Γενικός Διευθυντής Δικτύου WIND Ελλάς.

Το δίκτυο 4G της WIND ανταποκρίνεται απόλυτα στην εκρηκτική αύξηση της ζήτησης στις τουριστικές περιοχές. Εξειδικευμένο προσωπικό παρακολουθεί σε 24ωρη βάση το ενιαίο δίκτυο κινητής και σταθερής τηλεφωνίας μέσα από τα συστήματα του Εθνικού Κέντρου Διαχείρισης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης