Η καινοτομία αποτελεί το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των σύγχρονων επιχειρήσεων. Η διεύρυνση των συναλλαγών, το άνοιγμα των αγορών και άλλα χαρακτηριστικά του οικονομικού περιβάλλοντος αποτελούν τις βάσεις στις οποίες η καινοτομία θα χτίσει τα απαραίτητα επιχειρησιακά εφόδια. Η συμβολή της στην αύξηση της παραγωγικότητας, στην προσαρμοστικότητα και την ευελιξία ή ακόμα και στη δημιουργία νέων αγορών είναι καθοριστικής σημασίας.

Μια έξυπνη πρωτότυπη ιδέα, με έναν καλά σχεδιασμένο στόχο, πλέον μπορεί να τελεσφορήσει χάρη στις σύγχρονες προσφερόμενες υποδομές, στις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών που θα δώσουν τις λύσεις σε σύντομο χρόνο και με μικρό κόστος. Η χρήση της τεχνολογίας μπορεί να ωφελήσει σε επιπλέον τομείς που παλαιότερα δεν θα ήταν εφικτό. Για παράδειγμα, οι φιλικές προς το περιβάλλον εφαρμογές, που μπορούν να εξοικονομήσουν ενέργεια και να περιορίσουν τη ρύπανση, δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν χωρίς τη χρήση των νέων τεχνολογιών. Η συλλογή δεδομένων των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, η αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών και οι περιβαλλοντικές δράσεις συμβάλλουν τα μέγιστα στην επιχειρησιακή ανάπτυξη.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα εποχή του ηλεκτρονικού επιχειρείν διέπεται από ευελιξία και ευκολία στις συναλλαγές, ελαχιστοποίηση του χρόνου διενέργειας των συναλλαγών και διαθεσιμότητά τους όλο το 24ωρο, χωρίς να απαιτείται η φυσική μας παρουσία, με δυνατότητα πραγματοποίησης αγοραπωλησιών σε όλο τον κόσμο, αλλά και δυνατότητα ενημέρωσης για κάθε προϊόν και υπηρεσία. Η χρήση web τεχνολογιών έχει αλλάξει ποικιλοτρόπως πολλούς τομείς δραστηριοτήτων, όπως τον τραπεζικό, εμπορικό, τουριστικό, αγροτικό, κλπ.. Οι ηλεκτρονικές αγορές και τα ηλεκτρονικά καταστήματα λειτουργούν μέσω της ανάπτυξης των web τεχνολογιών. 

Η στήριξη και το mentoring στην υιοθέτηση αυτών των υποδομών είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αναπτυξιακής πορείας. Η δημιουργία νέων προϊόντων υψηλής υπεραξίας και υπηρεσιών έρχεται μέσω συνεργασίας και οι βιώσιμοι στόχοι γίνονται όλο και υψηλότεροι μέσω ανάδειξης και σωστής αξιολόγησης.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτό το κομμάτι έρχεται να βοηθήσει για μία ακόμη χρονιά η Εθνική Τράπεζα, με τον 10ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας, που σκοπό έχει να αναδείξει πρωτοπόρες ιδέες και προτάσεις που προάγουν την καινοτόμο και εξωστρεφή επιχειρηματικότητα. Μέσω του Διαγωνισμού, που πλέον έχει διαμορφωθεί σε έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς για τις νεοφυείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα, η Εθνική Τράπεζα, για 10η συνεχή χρονιά, επενδύει συστηματικά στην ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, αναδεικνύοντας τη σημασία της χρήσης των νέων τεχνολογιών, που δίνουν μορφή σε νέες ιδέες και νέα επιχειρηματικά μοντέλα.
 

Η συμμετοχή στον 10ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας, που είναι σε εξέλιξη, μπορεί να είναι ατομική ή ομαδική, με αντικείμενο που εντάσσεται σε μία από τις παρακάτω Θεματικές Ενότητες:

  • Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα
  • Περιβάλλον και Τεχνολογία
  • Πολιτισμός και Τεχνολογία

Η αξιολόγηση των προτάσεων πραγματοποιείται σε συνεργασία με 11 Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2019, στις 15:00 πατώντας εδώ.
 

Οι 20 προτάσεις με την υψηλότερη βαθμολογία από όλες τις θεματικές ενότητες θα περάσουν στη Β’ Φάση του Διαγωνισμού, απ’ όπου θα προκριθούν, από όλες τις θεματικές ενότητες, οι 10 προτάσεις με την υψηλότερη βαθμολογία. Στην τελική φάση του Διαγωνισμού, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο χρόνο, θα γίνει η παρουσίαση των προτάσεων στην Επιτροπή Τελικής Αξιολόγησης, και εν τέλει η ανακοίνωση των επιτυχόντων και η τελετή βράβευσης.

 

 

Η εξέλιξη σε βιώσιμες επιχειρηματικές δραστηριότητες των ιδεών που έχουν διακριθεί στο πλαίσιο του ετήσιου Διαγωνισμού της Εθνικής Τράπεζας, υποστηρίζεται από το πρόγραμμα στήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας NBG Business Seeds.

Σε συνεργασία με πανεπιστημιακούς φορείς και διεθνείς οργανισμούς, το πρόγραμμα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην υλοποίηση δράσεων mentoring και εκπαίδευσης – καθοδήγησης ομάδων, στην υλοποίηση πρωτοβουλιών δικτύωσης, αλλά και στην παροχή οικονομικής στήριξης των νεοφυών επιχειρήσεων, μέσω διαφορετικών μορφών και εργαλείων χρηματοδότησης που προάγουν την καινοτόμο και εξωστρεφή επιχειρηματικότητα.

 

Σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εκπρόσωποι επιλεγμένων προτάσεων παρακολουθούν προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα επιχειρηματικότητας και λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες και προϊόντα της Amazon και του Facebook. Επίσης, για την οικονομική στήριξη εταιρειών, προβλέπονται στοχευμένες δράσεις σε συνεργασία με τον οργανισμό The People’s Trust, δράσεις δανεισμού και συμμετοχής στο μετοχικό τους κεφάλαιο, καθώς και δράσεις καθοδήγησης και δικτύωσης σε συνεργασία με τις Google, Grant Thornton, Watson, Farley & Williams, Israel Advanced Technology Industries (IATI), Ελληνο-Αμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο, Census, ΜcKinsey, KEMEΛ, Endeavor Greece, InnoEnergy, KiNNO, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και το Ίδρυμα Ωνάση.

Περισσότερες πληροφορίες στο nbg.gr/competition ή στείλτε e-mail: contact.center@nbg.gr με θέμα “Διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας”.

Πάρτε τώρα μέρος στον 10ο Διαγωνισμό Καινοτομίας και Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας και δείτε την ιδέα σας να ξεχωρίζει!
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης