Τι υπάρχει στα σημεία του διαδικτύου που είναι προσβάσιμα μόνο μέσω του Tor; Τι είναι το Dark Web; Ποια μυστικά ελλοχεύουν στις σκοτεινές πλευρές του; Πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται. Οι αρχάριοι χρήστες που χρησιμοποιούν το Google Chrome, το Mozilla Firefox και το Edge Microsoft συχνά απαντούν όρους όπως Dark Web, Deep Web και Tor. Έτσι τους δημιουργούνται χιλιάδες ερωτήσεις και ταυτόχρονα δέος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «dark web» είναι το κρυπτογραφημένο δίκτυο που υπάρχει μεταξύ Tor servers και των πελατών τους, ενώ το «deep web» είναι απλώς το περιεχόμενο των βάσεων δεδομένων και άλλων υπηρεσιών web που για τον ένα ή τον άλλο λόγο, δεν μπορούν να αναπροσαρμόζονται από τις συμβατικές μηχανές αναζήτησης.

Ούτε το Deep ούτε το Dark Web μπορούν να αναπροσαρμόζονται, αλλά δεν είναι το μόνο που δεν μπορεί να αναπροσαρμοστεί. Ακόμα και οι πιο επαγγελματίες χρήστες δεν πηγαίνουν στα τεράστια βάθη του dark web. Για τους απλούς χρήστες είναι ένα πολύ προκατειλημμένο, μυστηριώδες μέρος, που τα μέσα μαζικής ενημέρωσης θα ήθελαν να πιστέψετε ότι είναι μια άθλια κυψέλη, γεμάτη αποβράσματα και φαυλότητα. Οι ακτιβιστές θα σας πουν ότι είναι η τελευταία ελπίδα μας για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ελευθερίας του λόγου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτα απ ‘όλα, αν θέλετε κάποιος σημαντικός να σας πάρει στα σοβαρά, «πετάξτε» τον όρο Dark / Deep Web. Αυτό που θέλετε είναι να αποκτήσετε πρόσβαση σε τοποθεσίες που χρησιμοποιούν την υπηρεσία Hidden Service Protocol του Tor. Λειτουργεί πάνω από το κανονικό Tor (δίκτυο ανωνυμίας), αλλά αντί να δρομολογείται η κυκλοφορία από τον υπολογιστή σας και μέσα από πολλούς διαφορετικούς servers, παραμένει εντός του δικτύου Tor. Δεν θα ξέρετε ακριβώς σε τι σύστημα έχετε πρόσβαση εκτός και αν σας πει και δεν θα ξέρουν ποιοι είστε, εκτός αν ήδη γνωρίζουν – ή αν είστε απρόσεκτοι.

Αλλά τι ακριβώς βρίσκεται στο dark web; Η κρυφή φύση του Dark Web μπορεί να κάνει δύσκολο να γνωρίζουμε ακριβώς τι συμβαίνει εκεί πέρα, αλλά συχνά συνδέεται με την οικονομική απάτη, την κοινή χρήση αρχείων και τις παραβιάσεις δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης των στοιχείων από την κλοπή προσωπικών δεδομένων.

Πηγή: secnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης