H Google και η Mozilla είχαν δηλώσει από την περασμένη χρονιά ότι με τις νέες εκδόσεις των περιηγητών (browser) τους, θα ενημερώνουν τους χρήστες με την απαραίτητη ένδειξη για όλα τα sites, που χρησιμοποιούν πρωτόκολλο “http”, αντί για το πιο ασφαλές “https”. Πλέον με τις τελευταίες σταθερές εκδόσεις τους, ο Google Chrome v56 και ο Mozilla Firefox v51, μας ενημερώνουν για αυτές τις συνδέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Firefox δείχνει ένα μικρό γκρι λουκέτο με μια κόκκινη γραμμή για όσα sites είναι “http” και ζητούν password, ενώ φαίνεται ένα πράσινο λουκέτο για τα “https” sites. Ο Chrome επίσης δείχνει ένα πράσινο λουκέτο μαζί με τη λέξη “Secure/Ασφαλής” όταν ένα site είναι ασφαλές για να μοιραστείτε προσωπικές πληροφορίες.

Οι μηχανικοί της Google αναφέρουν ότι οι χρήστες δεν εκλαμβάνουν την έλλειψη του “εικονιδίου της ασφάλειας” ως προειδοποίηση. Ο Chrome θα εμφανίσει το συγκεκριμένο εικονίδιο ακόμα και όταν εισάγετε άλλα στοιχεία εκτός κωδικών ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μηχανικός ασφαλείας Chrome, Emily Schechter, αναφέρει ότι έχουν σκοπό να μαρκάρουν όλες τις “http” σελίδες ως μη ασφαλείς και στη συνέχεια να αλλάξουν την ένδειξη στο κόκκινο τρίγωνο, που συνηθίζουμε να βλέπουμε στις προβληματικές “https” συνδέσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης