Η απαγόρευση των ΗΠΑ έχει σίγουρα προκαλέσει προβλήματα στις πωλήσεις της Huawei, όμως αυτό δεν δείχνει να πτοεί την εταιρεία. Ο Πρόεδρος του consumer business group Ευρώπης, Walter Ji, έδωσε μια 26-λεπτη ομιλία στο πλαίσιο της IFA 2020, δίνοντας μερικά στοιχεία, εξηγώντας όμως και γιατί η Huawei δεν πρόκειται να φύγει από την ευρωπαϊκή αγορά.

Ο Ji υπενθύμισε ότι η εταιρεία απασχολεί άμεσα πάνω από 14.000 άτομα σε όλη την Ευρώπη και πάνω από 200.000 έμμεσα σε πάνω από 23 ερευνητικά κέντρα, ενώ κατέχει την 5η θέση στην ΕΕ στον τομέα της Έρευνας και της Ανάπτυξης (R&D). O CEO της Huawei, Ren Zhengfei, έχει αναφέρει στους επενδυτές ότι θεωρεί “ήρωες” όσους δουλεύουν για την εταιρεία και δεν σκοπεύει να προβεί σε καμία απόλυση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H Huawei συνεχίζει να επενδύει στην ευρωπαϊκή αγορά αφού ανακοίνωσε νέα demo καταστήματα στη Γαλλία, την Ισπανία, το Βέλγιο, την Ιταλία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ παράλληλα μάθαμε ότι πάνω από 700 εκατ. συσκευές της έχουν διανεμηθεί σε όλο τον κόσμο.

Το AppGallery παραμένει το τρίτο μεγαλύτερο app marketplace και προστίθενται περίπου 5.000 νέες εφαρμογές σε αυτό κάθε μήνα, ενώ μια εξειδικευμένη ομάδα έχει αναλάβει να φέρει στο AppGallery τις δημοφιλέστερες εφαρμογές του Google Play μέσω του Petal Search.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, ο Ji ανέφερε ότι η Ευρώπη είναι σημαντική αγορά για τη Huawei και σκοπεύουν να παραμείνουν ηγέτες σε αυτήν για την επόμενη δεκαετία.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης