Από ανακυκλωμένα smartphones τα μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων 2020

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017, 16:45
Από ανακυκλωμένα smartphones τα μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων 2020
Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να κατασκευάσουν τα μετάλλια για τους Αγώνες στο Τόκιο το 2020, από ανακυκλωμένα smartphones!

«Τα μετάλλια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 θα βασιστούν στις σκέψεις και την εκτίμηση των ανθρώπων για την αποφυγή της σπατάλης», δήλωσε ο τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης γυμναστικών επιδείξεων, Kohei Uchimura, στο The Japan Times. «Νομίζω ότι αυτή η ενέργεια αποτελεί ένα σημαντικό παράδειγμα για τις μελλοντικές γενιές».Η επιτροπή ελπίζει να συγκεντρώσει οκτώ τόνους μετάλλου – αρκετό για να παράγει 5.000 μετάλλια – με την εγκατάσταση κιβωτίων συλλογής σε περισσότερα από 2.400 Ιαπωνικά καταστήματα εταιρειών κινητής τηλεφωνίας σε όλη τη χώρα.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2010 στο Βανκούβερ είχαν να επιδείξουν μερικά μετάλλια που κατασκευάστηκαν από ανακυκλωμένους πίνακες κυκλώματος, αλλά στο Τόκιο το 2020 θα είναι οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες, όπου το 100 τοις εκατό των χρυσών μεταλλίων θα γίνει από ανακυκλωμένα υλικά.«Το βάρος ενός μεταλλίου γύρω από το λαιμό σου είναι πάντα ένα καλό βάρος», δήλωσε ο Αμερικανός πρώην δεκαθλητής Ashton Eaton. «Και όταν ένας αθλητής στο Τόκιο κερδίζει ένα μετάλλιο, το βάρος του δεν θα είναι από χρυσό, αργυρό ή χαλκό. Θα είναι το βάρος ενός έθνους ».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017, 16:45